Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yılmaz İMANLIK


MİLLİ BİRLİK RUHU


?Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.?

Tarih boyunca bu topraklar üzerinde yaşayan bütün insanlar vatanın bölünmez bütünlüğü tehlikeye girdiği anda Türk bayrağının gölgesinde birleşerek tehlikeleri bertaraf etmiştir.

Çünkü bu coğrafyada yaşayan herkesin bildiği ve inandığı tek şey vardı: Vatanımızı kaybedersek gideceğimiz başka bir vatan yok. Yani diğer bir deyişle başka Türkiye yok. Bize bizden gayri dost da yok. Dost görünen ülkeler aslında çıkarları kadar dostumuz; çıkarları tehlikeye girince en azılı düşmandan daha çok acı veriyor bize. Son yüzyılda Orta doğu´da yaşananlar bunun bir göstergesidir. O yüzden İbni Haldun´un ?Coğrafya kaderdir.? sözü bu gerçeği en iyi şekilde özetliyor.

Vatan ve bayrak bizi her zaman aynı amaç etrafında birleştirmiştir. Bu topraklar üzerinde yaşayan farklı inançta, düşüncede, mezhep ya da siyasi görüşte olan insanlar, 15 Temmuz gecesi göstermiştir ki vatan toprağı bütün düşüncelerden önce gelir. Vatan varsa din, dil, düşünce yaşanır; vatan giderse hepsi gider.

Türkleri tarih boyunca yeryüzü coğrafyasından silmek isteyen düşmanların geçemediği en önemli kaledir milli birlik ruhu. İç ve dış düşmanlar bu özelliğimizi bildiği için yine aynı şeyi yaptılar. Kaleyi içten yıkmaya çalıştılar. Ama yine başaramadılar. Ve asla da başaramayacaklar. İşte bizdeki bu ruh devam ettikçe bu toprakların semalarında asla yabancı bayraklar dalgalanmayacaktır.

Vatan ve millet sevgisinden nasibini almamış beyinler, önce aşama aşama, sinsice içimize girdiler. Yüreğinde vatan ve bayrak sevgisi zaafı bulunan kolayca maşa olabilecek, dünya menfaatlerine tamah eden insanları belirleyip onların eliyle hain emellerini gerçekleştirmek istediler. Ama yine başaramadılar. Çünkü başta Kurtuluş Savaşı olmak üzere tarih boyunca yaptığı bütün savaşlarda bu ülkenin insanı vatanı canından aziz bilmiş, vatan uğruna bedenine saplanan kurşunu madalya diye saklamış, şahadet şerbetini en yüce makam kabul etmişti.

Söz konusu vatan olduğunda Türk milleti için vatanın dışındaki her şey önemsizleşir. Can verilecekse, kan dökülecekse bu topraklar için bu ülkenin geleceği içindir.