Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hasan ÖZDEMİR


MİLLİ SERVET

MİLLİ SERVET


Milli servet denilince aklınıza, herkesin yararlanabileceği, yer üstü ve yer altı zenginliklerimiz, tarihi ve doğal güzelliklerimiz akla gelir değil mi? Oysa benim aklıma 1978 yılında yaptığım bir yolculuk geliyor aklıma. Aracın şoförü Nusret Kambur, seyir halindeyken yolun ortasında, araçlara zarar verebilecek büyüklükte bir kaya parçası görünce, hemen aracını sağa çekip o kaya parçasını yol kenarına bırakmıştı. Kamyonların birinin arkasından düştüğü belli oluyordu. Bizden önce ne kadar araç geçmişti o yoldan, kimbilir.

-Hocam bu araçlar milli servet. herhangi birinin camı kırılsa, lastiği yarılsa veya zarar görse ülkemize zarardır, demişti. İnsanların sağlığına zarardır, demişti. Ne kadar da haklıymış.
Geçenlerde Bahçelievler mahallesindeki yeni yerine taşınan, SGK`ya ziyarete gitmiştim. Orada bulunan yeddi emin otoparkına takıldı gözüm. Kaza yapan hurda araçlar, çalışır halde haczedilen ototbüsler, kamyonlar, minibüsler, taksiler, tırlar ve motosikletler üst üste yığılmış bekliyor.

Adeta çürümeye terk edilmiş. Tam bir araba mezarlığı. Başka yerlerde de durum aynıdır mutlaka. Dışarıda kalanların camları kırılmış, çerçeveleri sökülmüş, lastikleri alınmış. Bunlar da milli servet değil mi? Yazık değil mi bunlara? Neden ekonomiye kazandırılmaz anlamıyorum. Yetkililerin bu duruma bir kulak vermeleri, çözüm üretmeleri herkesin yararına olacaktır. Alanın da, satanın da.

ADAYLAR MEYDANLARDA
Seçim yarışı, her yerde olduğu gibi ilçemizde de yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladı. Adaylar projelerini anlatarak, vatandaşın gönlüne girmeye hazırlanıyorlar. Hepsinin de konuşmalarını sonuna kadar dinleme fırsatı buldum. İnanıyorum ki kim gelirse gelsin Terme, Ünye ile

Çarşamba arasında sıkışmış bir belde görünümünden kurtulacak, çağ atlayacaktır. Hepsi de yüksek tahsilli, her birinin ayrı bir özelliği var. Kimi öğretmen, kimi doktor, kimi avukat ve öğretim görevlisi. Hepsi de projelerini Terme için hazırlamışlar. İnanın sonuçta Terme kazanacak. Terme tüketen toplum değil, üreten toplum olacak inşallah. Şimdiden ilçemize hayırlı olsun diyorum.
Kalın sağlıcakla.