Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

ALTIN KALEMLER


Miray TOPAÇLAR

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi


SOSYAL MEDYA ARAÇLARI

Günümüzde çok kullanılan sosyal medyanın her geçen gün kullanıcı sayısı artmaktadır. Son zamanlarda yediden yetmişe neredeyse hepimizin farklı türlerini kullandığımız bir araç olmuştur sosyal medya. Kimimiz eski-yeni arkadaşlar bulmak amacıyla ?Facebook? kullanırken, kimimiz de siyaset ve gündem takip etmek için ?Twitter? kullanır olduk.

Sosyal medya faydalı mı değil mi? Bunun için genelleme yapamayız. İnsanlar hangi amaçla kullanırsa ona göre etkilenirler. Sosyal medya sayesinde hayatımızda olan güzel bir şeyi sevenlerimizle paylaşabiliriz. İnsanlar sosyal medya üzerinden güzel mesajlar, tebrikler iletirler. Bununla beraber çeşitli etkinlik düzenlemek veya başkalarınınkine katılmak isteyenler sosyal medyayı kullanırlar. Özellikle ?Facebook? bu yönden önem kazanmıştır. Ayrıca sosyal medya dünyanın bir ucundaki sevdiklerimizle iletişime de yarar.

İnsanlar sosyal medyayı kötü amaçlarla da kullanıyor. Kötü kullanıma örnek, küçük yaştaki çocukların internet sitelerinde dolanmaları, kandırılmaları, sosyal medyayı aşırı ve faydasız işlerde kullanmaktır. Bunun sebebi geri kalmışlık, cahillik, bilinçsizlik...

Bildiğimiz üzere her gencin elinde akıllı telefon ve kullandığı sosyal medya bulunmaktadır. Bunlara bağımlı olarak sağda solda iletişimi kesmiş ve sadece sosyal medya üzerinden sosyalleşen gençlerimiz bulunmakta. Gel görelim ki gerçek hayatta iki kelimeyi bir araya getiremez, kendini savunamaz olmuşlar. Biz, sosyal medyayı günlük hayatta iyi, güzel, faydalı ve bilinçli şekilde kullanalım.