Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

MİSAFİR KALEMLER


Muhammet AYAN

Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesi 11/f Sınıfı


BİR DİRİLİŞİN ÖYKÜSÜ ´15 TEMMUZ´

Her gecenin karanlığını, güneşin vesilesiyle ağartan rabbim. 15 temmuz gecesini bir millete , yine güneş ilan etti. Yine tarihe adını kahraman Türk milleti olarak geçirdi. Bu şanlı zaferde ne mi oldu? bombalar patladı, milletin üzerine yaylım ateşi açıldı. Tanklar, kalplerinde vatan sevgisi coşmuş masum insanların üzerine doğru ilerledi. Kimilerini, ezdi geçti . Kanında vatan aşkı olan türk askeri değildi bunları yapan . Beyni ve yüreği satın alınmış kimselerdi.

Devletine kafa tutmuş, silahını, tankını, uçağını ele geçirmiş, bir darbe yapıp hain emellerini gerçekleştirebileceğini sanıyorlardı. Başaramadılar. Allah bu millete, bu hainliğin yapılmasına izin vermedi. Çünkü millet Allah dedi. Önce Vatan dedi. Çoluğunu çocuğunu bırakıp, o tank´ın önüne koşanları görseydiniz, yüreğiniz titrer, peşinden giderdiniz. Herkes biliyordu bu vatanın kanla kazanıldığını, ve ancak kanla verilebileceğini biliyordu bu millet .

Eyy toprak altında yatıp ta, bu devleti , bu toprakları bizlere emanet eden yüce ecdad,

Ey o 15 temmuz gecesinde, kanlarını, canlarını seve seve veren şehit kardeşlerimiz ve ey gaziler, unutturmadınız bizlere bu vatanın nasıl kazanıldığını ve hiçbir gücün bu topraklara el süremeyeceğini, unutturmadınız .

Hatırlattınız yine , ne kadar kutsal topraklar üzerinde yaşadığımızı . Duamız sizlere , temennimiz nice Ömer Halis´ler yetiştirmeye ...

Nice 18 martlar gördü bu vatan , nice 15 temmuzlar. Nice kanlar aktı, nice canlar. Ey yüce türk evladı, gözünü dört aç , hainler plansız durmayacaklar.
Gerçek olan şu ki onların planları bizi yıldırmayacak, ne savaş, ne darbe , bu millet asla yıkılmayacak...