Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

MİSAFİR KALEMLER


Mustafa GÜLER

(Yük İnş Müh) Amazon Termeliler Kültür ve Dayanışma Derneği


KADININ GÜCÜ

Bu yazıyı kaleme almamın birinci nedeni; 8 Mart Kadınlar gününü kutlamaktır. Bu vesile ile anamız, eşimiz, kızkardeşimiz olan kadınlarımızın kıymetlerini sadece bir günde değil üçyüzaltmışbeş günde her zaman hatırda tutmaktır.

İkinci nedeni, Terme´de topraklarımıza ve geleceğimize büyük zarar verebilecek olan Termik santral yapımı projesinin red edilmesinde ?Beyaz Çemberli Kadınlar´ ın gösterdiği gayret ve başarılarını hatırlatmak ve Terme´nin tarihine bu simgeyi yerleştirmektir. Akcay Mahallesinin Beyaz Çemberli Kadınlarına teşekkür ediyorum. Sivaslılar Mahallesinin Beyaz Çemberli Kadınlarına teşekkür ediyorum. Çamlıca Mahallesinin Beyaz Çemberli Kadınlarına teşekkür ediyorum. Terme´mizin topraklarına ve çevremize zarar verecek bu uygunsuz yatırımın -İthal Kömürle Çalışacak Termik Santralı projesinin -durdurulmasında gösterilen başarımız bölgemizde ve kamuoyunda takdirle karşılanmıştır. Terme linin gösterdiği bu başarının unutulmaması, hukuk içerisinde kalarak kazandığımız bu başarıyı gelecek nesillere hatırlatacak bir şeyler yapmaktır.

Derneğimiz Terme´deki bu direnişi ve başarıyı güncellemek ve daha kalıcı bir hale getirmek için hemşehrilerimizin de katkıları ile bazı girişimlerde bulunmayı planlamaktadır. Terme Belediye Başkanımız Sayın Şenol Kul´un siyasi kariyerini de tehlikeye atarak bu girişimin başarılmasındaki önemi yadsınamaz. Tüm Terme halkının bu başarıda büyük payı vardır.

Bu başarımızı anlatacak olan objenin simgesi ?Beyaz Çemberli Kadınlar? olmalıdır.

Bu objeyi Terme şehir merkezinde veya anayol üzerinde bir yerde anıtlaştırmalıyız.

Terme halkının ,´Beyaz Çemberli Kadınlar´ın gücünü gelecek nesillere aktarmalıyız.

Eski çağ tarihçilerinin ve dünyanın kabul ettiği Amazon Kadınlar efsanesi Terme topraklarında (eski adıyla Themiyscra) da yaşanmıştır.

Amazon kelimesinin arkasında saklı olan güç kadındır. Tarihten gelen efsanevi kadınların hüküm sürdüğü toprakların başşehri Terme´dir( Temisycra)

Kadının gücü 3000 yıl önce bu topraklarda görülmüş ve 2015 yılında da bir başka kadın nesli ?Beyaz Çemberli Kadınlar? ile de Termik Santrala dur diyen güç olarak ortaya çıkmıştır. Kadın her zaman güçlüdür.

Çevreyi kirletecek her objeye, imalata, sanayi artığına dur demeliyiz. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmalıyız.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde tüm kadınlarımızı kutluyor, geleceğimizi belirleyecek hayırlı evlatlar yetiştirmelerini diliyorum.

Kurucu Başkanı