Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Seyfi GÜNAÇTI


Ne dediler? (1)


Gazeteci Ergun Göze´nin, ?Meşhurların Son Sözleri? isimli bir kitabı var. Yazar bu kitabında ilk 4 halifeden Osmanlı Sultanlarına, sanatkârlardan politikacılara kadar pek çok kişinin görüş ve öğütlerine yer vermiş.

Ben de bu yazımda bazı kişilerin sözlerine yer vereceğim. Ancak benim sözlerini aktaracağım kişiler pek de insanlığa hizmeti geçmiş kimseler değil. Bilakis bir ülkenin birlik ve bütünlüğüne kast eden, toplumun huzurunu dinamitleyen beyanların sahipleri.

Öyleyse bunlara niye yer veriyoruz?

Tarihe not düşmek için.

Bu ülke insanı duygusaldır, merhametlidir. Kendisine bir adım gelene, o iki adım gider. Onun geçmişte yaptıkları adilikleri unutur. Hatta ?Bu adam bu sözleri beni aldatmak için mi söylüyor acaba?? diye düşünmez bile. Çünkü onun hamurunda hainlik yoktur, kalleşlik yoktur. Oysa hainleri, ikiyüzlüleri iyi bellemeli ve her an bir kalleşlik yapabileceğini hatırdan çıkarmamalıdır.

Şimdi dikkat edilmesi gereken o sözleri hatırlayalım.

?Kobani düşerse, Ankara da düşer.? (Aysel Tuğluk, Van bağımsız milletvekili 07.10.2014)

Bunu söyleyen bir milletvekili, bir TBMM üyesi olduğuna göre dikkate almamız gerekir değil mi? Biz de dikkate alıyoruz ve araştırıyoruz.

Kobani, devlet merkezi Ankara´ya yakın stratejik önemi olan bir şehrimiz midir?

Hayır. Kobani Ankara yakınında olmadığı gibi, sınırlarımız içinde de değil. Kobani bir Suriye şehri. Öyleyse bu telaş niye?

Yorumu size bırakıyorum.

            *          *          *

?Biz sırtımızı Rojava´ya, Kobani´ye, IŞİD vahşetine karşı direnen halklara, insanlık mücadelesi yürüten YPG- YPJ´ye dayıyoruz. Bunu söylemekte hiçbir sakınca görmüyoruz.? (19.07.2015)

Bu sözlerin sahibi kim?

HDP eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ.

Bir TBMM üyesi sırtını Türk milletine dayamıyor, milletin meclisi TBMM´ne dayamıyor, TC´ne de dayamıyor.

Ya kime dayıyor?

YPG´ye. Yani PYD´nin (Demokratik Birlik Partisi) silahlı militan kanadı olan ?Halk Savunma Birliği´ne. Bu işin uzmanları, ?YPG, PKK´nın Suriye koludur? diyorlar.

İşte bir milletvekilimizin(!) sırtını dayadığı örgüt.

*          *          *

?PKK sizi tükrüğüyle boğar.? (Milliyet, 27.07.2015)

Bunu da bir başka TBMM üyesi(!), HDP Hakkari milletvekili Abdullah Zeydan. Hangi sebeple söylüyor?

TSK; askerimizi ve güvenlik güçlerimizi haince, kalleşçe şehit eden PKK´lıların Kuzey Irak´taki kamplarını bombaladığında, Yüksekova´da TSK´nin bu harekatını protesto ederken söylüyor.

Düşünebiliyor musunuz?

Bizim maaş ödediğimiz bir vekilimiz(!), bizi değil kaleşnikofları bize doğrultan PKK´yı destekliyor. Hem sadece ülkemizdekilere değil, Kuzey Irak´taki hainlere de kol- kanat geriyor, onları yüceltmeye çalışıyor.

Bu kadar can sıkıcı söylemlerden sonra biraz da insanın içini ısıtan söz ve davranışlara yer verecektik ama sayfanın sonuna geldik. 

Haftaya görüşmek dileğiyle.