Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Hasan ÖZDEMİR


NELER OLUYOR BEYLER

NELER OLUYOR BEYLER


Şu cennet vatanımızın düştüğü hale bakın. Beyinleri yıkanmış, ayrılık türküsü söyleyen gençler Bingöl`de güpegündüz yol kesiyor. Çatışma çıkıyor, askerler yaralanıyor, iki Uzman çavuş kaçırılıyor. PKK, istediği ortamı yakalamış at oynatıyor. Asker seyirci bırakılıyor .Aman karışmayın, sakın gerçek mermi kullanmayın, kızdırmayalım şunları deniliyor galiba. Tunceli`de bir takım gruplar askere `kalekol` istemeyiz bahanesiyle saldırıyorlar. Asker sessiz sessiz bekliyor.

Diyarbakır`da bir anne isyanda, çocuğumu istiyorum diyor. Gülten Kışanak`a beddualar ediyor. Sebep olanlara haykırıyor. Peki çocuk nerede? PKK`ya katılmış güya. Çaldıkları hiçbir kapıdan sonuç alamamışlar. Başbakana, Cumhurbaşkanına sesleniyorlar. Çocuğumuzu kurtarın. Baba haykırıyor, ben hiçbir taraftan değilim, ben işçiyim, çocuğumu istiyorum, diyor. Yedirmem avladımı diyor o da. Kimsede ses seda yok. Önümüzdeki Pazar günü Anneler günü. Gerçi hergün onların ama , artık ağlatmayalım onları.

Televizyonlarda artık hiç kimse haber dinlemek istemiyor. Hemen her gün kadın cinayetleri, önce kaybolan, sonra ölü bulunan çocukların düştüğü acı ve hazin sonlar izleyenleri çileden çıkarıyor.Yıllar önce Samsun`da kaybolan yeşil gözlü Serap Özdemir`den hala haber yok. Şimdi yaşıyorsa eğer 19 yaşına girmiş olacak. Onun gibi binlerce küçük çocuğun akıbeti belli değil. Artık idamı geri mi getirirsiniz, nasıl çözüm bulursunuz bilemem. Ama bu ülkede idam , artık konuşulmalı.Çocukları canlı canlı yakanlar, canlı canlı yakılmalı. Sebepsiz can alanlar yağlı urganda sallandırılmalı. Töre cinayetine kurban gidenlerin ahı yerde kalmamalı. Cezaevlerinde beyler, paşalar gibi yaşayacağını bilenler gözünü kırpmadan yapıyor bu işleri. Şimdi Kars`ta 9 yaşındaki çocuğun kafasını taşla ezip öldüren, Adana`da minik Gizem`i üzerine benzin dökerek yakan canileri içerde besleyeceğiz öyle mi? Teröristleri korumak için batının dayatmasıyla idam kararlarını kaldıranlar vicdanınız rahat mı? Siz ne yaparsanız yapın AB sizi zaten üye yapmayacak. Ama bizi biz olamaktan da çıkaracaklar unutmayın. Daha fazla çocuk ve kadın öldürülmeden bir daha düşünün.Artık yeter diyelim, bu çocuklar bizim geleceğimiz.

ÇÖP SORUNU NE OLACAK
Terme`de güzel şeyler ya olacak, ya olacak. Başka şansımız yok. Bunun aksini düşünmek bile istemiyorum. Ufak tefek engeller olsa da, el ele verirsek çoğu engelleri aşarız. On gündür evimizin yanında bulunan çöp toplama yeri nerdeyse dağ gibi oldu. Kalorifer kazanından çıkan küller yerde duruyor, üzerine inşaat kırıkları dökülmüş, daha üstüne de çöp poşetleri. Dolan çöp bidonunu araba alıp gidiyor, yerdeki çöpler kötü kokular saçmaya başladı bile. Belediye yetkilisi, biz inşaat artıklarını ve kalorifer küllerini almıyoruz, vatandaşın özel işi kendisi halledecek deyiverdi. Haklılar galiba da. Kimin moloz döktüğünü takip edip bildirecek miyiz? Gece saat 02`de dökerse ne yapalım? Zararı bizler çekiyoruz. Haydi hayırlısı diyelim.

Pazar günü Anneler günü. Mayıs ayının ikinci pazarı. Tüm annelerin, annelik özlemi çekip de olamayanların, tüm kadınlarımızın anneler gününü kutluyorum.
Kalın sağlıcakla.