Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Seyfi GÜNAÇTI


Neresindeyim?

1969 yılında öğretime başlayan ilçemizin en eski lisesi Terme Lisesi, ilk mezunlarını 1972 yılında verdi. Bu okulun 4.dönem mezunları olan 1975 yılı mezunları, bu ayrılıktan tam 37 yıl sonra 22.08.2012 Cumartesi günü; okudukları, şakalaştıkları, türlü hat


1969 yılında öğretime başlayan ilçemizin en eski lisesi Terme Lisesi, ilk mezunlarını 1972 yılında verdi. Bu okulun 4.dönem mezunları olan 1975 yılı mezunları, bu ayrılıktan tam 37 yıl sonra 22.08.2012 Cumartesi günü; okudukları, şakalaştıkları, türlü hatıralarını paylaştıkları okullarının bahçesinde buluşmuşlardı.
Bilgi Gazetesi´nde oturduğum bir günde içeri giren Hüseyin Bülbül, Esma Ercan, Cemal Akyazı ve Alaaddin Bacacı; buluşma ilanını vermek üzere gazeteye geldiklerinde konudan haberdar olmuş ve bu ilk buluşmada ben de bulunmuştum.
75´liler sonraki yıllarda da buluştular. Bir yıl Sinop, bir başka yıl Niksar- Tokat gezisi yaparak birlikteliklerini renklendirdiler. İlk buluşmanın dışında, bu seneye gelinceye kadar diğerlerine katılamadım. Nihayet bu sene düzenleme komitesinden davet alınca katılmaya karar verdim.
Bu seneki buluşma, 13 Temmuz 2018 Cuma akşamı Divan Restoran´da gerçekleşti. Geceye; düzenleme komitesi üyeleri Hüseyin Bülbül, Esma Ercan, Cemal Akyazı ve İsa Karataş olmak üzere yaklaşık 40 kişi katıldı. Abdulmuttalip Küçükbekir 1976 mezunu olarak, Erkut Sevindik de 75´lilerden çok önce ortaokulu bu okulda okumuş birisi ve müzisyen olarak katılmıştı. İlk buluşmada hazır bulunan, Fizik Öğretmeni olmasına rağmen özellikle tiyatro eserleriyle tanınan Yazar Remzi Özçelik de oradaydı. 75´lilerin öğretmenlerinden başka da kimseyi görmedim. Basını da, Bilgi Gazetesi sahibi Dilek Karapıçak temsil ediyordu. Bir başka ifadeyle, basın dışında yabancı yoktu.
Hüseyin Bülbül´ün selamlama ve hoş geldiniz konuşmasından sonra, önceki buluşmalara ait sinevizyon ve video gösterimi yapıldı. Erkut Sevindik, sazıyla ve sözüyle bir resital yaptı, davetliler müziğin eşliğinde dans ettiler.
İsteyenlere duygu ve düşüncelerini ifade etme fırsatı verildi. Özellikle, ortaokuldan sonra gruptan ayrılarak askeri okullara giden ve ilk defa buluşmaya katılan Fatih Demirtürk ve Taner Padar´dan birer konuşma yapmaları istendi. Onlar da bu isteği kırmadılar. Gerek onlar ve gerekse diğer konuşmacılar, burada bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.
Bu arada, çektiğim 2-3 fotoğrafı sosyal medyada paylaşmıştım. Bir değerli arkadaş yaptığı yorumda, ?Seyfi Bey, sen bu buluşmanın neresindesin, anlayamadım? demiş. S.E. da ?Ben de anlayamadım? diyerek A.T.´a katıldığını beyan etmiş. Gerçi Y.Korkmaz, benim orada bulunmamı onaylayan ve diğer yorumculara cevap olacak bir yorumda bulunmuş ama ben yine de kendi cevabımı yazacağım:
?Tam içerisindeyim. Üç yıldan beri Terme Lisesi´nde (bugünkü adı Fatih Anadolu Lisesi) öğretmen olarak görev yapıyorum? dedim ve ekledim: ?Ayrıca bir de basın kimliğim var!..?
İlk buluşma 2012 yılında gerçekleşti ama fikrin doğuşu çok daha öncelere dayanıyor. 1999 yılında Hüseyin Bülbül, Terme´de görev yapan Esma Ercan´ı arıyor ve ?1975 mezunları olarak bir buluşma günü düzenlemeyi düşünüyoruz. Almanya´da yaşayan İsa Karataş ile de görüştüm. İsa da böyle bir buluşmayı çok istiyor. Her türlü yardıma hazırım, diyor. Terme´de bildiğim bir sen varsın. Bize yardımcı olur musun?? demiş. Esma Hanım´ın böyle bir faaliyete hayır diyeceğini düşünür müsünüz? O da, ?Seve, seve? Elimden geleni yaparım? demiş. Lakin vuslat ancak 13 yıl sonra 2012´de gerçekleşmiş.
Bence güzel bir program oldu. O gece birkaç cümle de ben söylemek istedim ama cesaretimi toplayıp mikrofona çıkamadım. Söylemek isteyip de söyleyemediklerimi buradan duyurmak istiyorum:
?Üç yıldan beri Fatih Anadolu Lisesi´nde görev yapıyor olmakla ben de kendimi bu lisenin bir parçası sayıyorum. Haddim olmasa da, bu programı düzenleyenleri tebrik ediyorum. Ayrıca uzaktan ve yakından gelerek buluşmayı anlamlı hale getiren bütün katılımcıları da tebrik ediyor, hepsine aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklar ve mutluluklar diliyorum.
Nice güzel günlerde buluşmak dileğiyle.