Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

GENÇ KALEMLER


NİYE Kİ? BİLMİYORUM


Ben anlamıyorum...
Neden insanlar kedi ve köpek gibi sokak hayvanlarına kaşı duyarlı değil? Henüz bilmiyorum. Ama şunu biliyorum ki, çoğu insandan bile daha akıllı, duyarlı sokak hayvanları var. Mesela bir köpek?
Bir gün sosyal medyada dolaşıyordum. Köpeğin çok sevdiği sahibi ölmüştü. Ve o köpek sahibinin mezarının yanında yatıp kalkmış. Ben bunu görünce çok duygulandım.
Şimdi soruyorum size, hangi insan çok sevdiği bir kişinin mezarının yanında kalmıştır? Evet, kalan olmuştur ama bunun sayısı çok azdır.
Şunu unutmayalım ki, biz insanlar olarak düşünen bir canlıyız. Bizi diğer canlılardan ayıran özellik de bu... Fakat o sahibinin yanında kalan köpeğin düşünme özelliği yok. Düşünme özelliği olmadığı halde o davranışı yapmış.
Peki, biz insanlar olarak bu hayvanlara neden iyi davranmıyoruz?
Bilmiyorum. Ama şunu umuyorum ki kalpleri sokak hayvanlarına karşı katılaşmış insanlar olduğu gibi iyi kalplilerin olduğunu da düşünüyorum. Ama bu sayı çok az, yetmez!
Özellikle kış aylarında sokak hayvanları soğuklarda yaşamlarını aç ve susuz sürdürüyorlar. Bizim bu duruma karşı bir şey yapmamız gerekir. Biraz duyarlı olalım. Sokak hayvanlarının soğuktan korunmaları için küçük barınaklar kurabiliriz. Bu çok zor bir şey değil.
Unutmayın ki onların da canı var.
Hayvanlara karşı duyarlı olalım. Bu dünyada yalnız değiliz...