Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Nazmi KILIÇ


ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR!

Geçtiğimiz hafta bir öğretmenimizi daha şiddete kurban verdik. Gebze İnönü Mahallesi İbrahim Ağa Caddesi´nde bulunan Atatürk Anadolu Lisesi müdür başyardımcısı Necmeddin Kuyucu, odasında 11´inci sınıf öğrencisi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı.


Geçtiğimiz hafta bir öğretmenimizi daha şiddete kurban verdik. Gebze İnönü Mahallesi İbrahim Ağa Caddesi´nde bulunan Atatürk Anadolu Lisesi müdür başyardımcısı Necmeddin Kuyucu, odasında 11´inci sınıf öğrencisi tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kuyucu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Birisi beş aylık, üç çocuk babası olan Necmeddin KUYUCU´nun görevi başında öğrencisi tarafından hunharca öldürülüp şehit edilmesi eğitim camiası olarak yüreğimizi derinden yaralamıştır.
Yaşanılan ve yaşatılan bu acının hiçbir tarifi olamaz. Üç evladı yetim, biricik eşi ise dul kaldı. Daha kaç öğretmenimizi bu tür menfur saldırılara kurban verilecek? Kaç ocağa daha ateş düşecek? Haklı olarak eğitim camiası ve bilhassa öğretmenler bu üzücü durumdan kaygılanıyor. Normal bir ölüm vakasıymış gibi seyirci kalınması canımızı daha çok acıtıyor. Gün geçmiyor ki okullarımızda çeşitli şekillerde şiddete uğrayan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım. Bu haberleri duymak, bu olayları yaşamak bize yakışmıyor. Yarınlarımızı şekillendiren eğitim camiası asla ve asla bu yaşananları hak etmiyor.
Unutulmamalıdır ki, öğretmenlerimiz şiddete maruz kaldıkça, itibarsızlaştırıldıkça bu ülkenin yarınlara yürümesi mümkün olmayacaktır. Tedaviye acilen başlamalı öğretmene şiddet hastalığı ortadan kaldırılmalıdır. Artık yeter, daha fazla canların, canımızın yanmasını istemiyoruz. Etkili, önleyici tedbirler ve caydırıcı yaptırımlar derhal uygulamaya konulmalıdır. Okullarımız güvenli alanlar olmalı, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin can güvenliği mutlaka sağlanmalıdır.
Yetkililerin sadece acımızı paylaşmaları, kınamaları kafi gelmez. Güvenli bir çalışma ortamı istiyoruz. Bunu da vatan ve görev aşkı ile işimizi daha iyi yapabilmek adına istiyoruz. Kaybettirilen itibarımızı, değerimizi istiyoruz.
Bizler bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen bir teslimiyetin tecelli ettiği toplumuz. Bizler hem dini değerlerinde öğreteni kutsal sayan hem de milli önderlerine öğretmen kimliğini yakıştıran bir toplumuz. Maalesef ki son dönemde yaşananlar bizim toplumumuza hiç yakışmayacak vicdanlarda derin yaralar açacak eğitimi ve eğitimciyi değersizleştirecek gelişmelerdir.
Çocuklarımızın bilinçaltlarına şiddet aşılayan ve maalesef çocuklarımızın kötü birer şekilde kendilerine örnek aldığı tiplemelerin televizyon programlarına önlemler alınmalıdır. Bir toplumun öğretmenlerine katletmek o toplumun geleceğine balta vurmaktır. Bu olaylar öğretmenlerimizi okullarda açık hedef yapmakta, toplumda gitgide değersizleşmektedir.
Öğrencilerini evlat sayan ve onlar için hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan öğretmenler olarak artık yeter diyoruz. Artık bu şiddet vakalarını sonlandıracak tedbirlerin alınmasını bekliyoruz. Çocuklarımızı umudumuzu ve geleceğimizi teslim ettiğimiz öğretmenlerimiz her bakımdan korunmalı ve mağdur edilmemelidir.
Artık şunun farkına varmalıyız ki eğitim ailede başlar. Çocuklarınızın geleceği için telaşlanmak yerine önce iyi insan olmasını sağlamalıyız. Hayatımıza dokunan öğretmenlerin hayatlarının kararmasına izin vermeyelim. Biz gelecek nesillerin emanet edildiği ve cumhuriyeti yükseltecek olan gençleri topluma, hayata hazırlayan öğretmenler olarak, sevgiden yanayız, sevgiden tarafız.
Menfur saldırı sonucunda hayatını kaybederek şehit olan öğretmenimiz Necmeddin KUYUC´ya Allah rahmet eylesin. Geride kalan eş, çocuklarına, sevdiklerine ve sevenlere sabırlar versin. Eğitim camiasının ve öğretmenlerimizin başı sağ olsun. Bütün öğretmenler adına ?Öğretmene Şiddete Hayır!? diyorum. Sağlıcakla kalın.