Bugün, 19 Mart 2024 Salı

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


ÖĞRETMENLER GÜNÜ


"Türkiye´de 1981´den beri, her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün "Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.

Bakanlar Kurulu, Atatürk´e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928´de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım´da Millet Mektepleri Talimatnamesinin yayınlanması ile resmileşmiştir. Atatürk´ün 100. doğum yıldönümü olan 1981´de, "başöğretmen" olduğu günün ülke çapında "Öğretmenler Günü" olarak kutlanmasına karar verilmiştir."

Değerli okurlarım; bu vesile ile yazıma eğitimci yazar olmam hasebiyle bütün öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak başlamak istiyorum.

­­
KAZANMAKTA KAYBETMEKTE BİZİM ELİMİZDE

Günlerdir Terme´de herkesin dilinde belediye başkanı olmak için kimler aday adayı olacak sorusu mevcuttu. Şimdi aday adayları başvurularını yapıp bir yandan Ankara´dan gelecek haberi heyecanla beklemeye başlarken, diğer yandan da halkla olan sevgi bağlarını eksik etmiyorlar.

Şimdi zor bir yolculuğa çıkan arkadaşlarıma bazı sorularım olacak.

1- Bu yolculukta varacağınız menzile giderken gerekli azığınızı hazırladınız mı?


2- Yürüme gideceğiniz yolu kısaltıp kolaylaştıracak adımlara tamam deyip, ondan sonra da siz onun işlerini kolaylaştıracak mısınız?


3- Yolda bir tehlike anında korunma planlarınız var mı?


4- Yolunuzda karşınıza çıkacak sorunları çözmek için A-B-C Planlarınız hazır mı?


5- Her şeyden önemlisi Terme´yi ve halkını sevip hedefe hızlıca gidecek hevesiniz var mı?

6- En önemlisi bu güne kadar Termeye bakanların kullandığı at gözlüklerini Terme Irmağına atacak mısınız?

Sizlere bu soruları sorarken, ilçemizde güçlü olduklarını iddia eden sivil toplum örgütleri, yani ortak akıla da, seçilen Başkana destek olması kapsamında da sorularım var;


1- İlçemizin cazibesini arttırmak için nasıl bir katkı vereceksiniz?


2- Şehrin markalaşması için ne gibi katkılar sağlayacaksınız?


3- Çevre duyarlılığı ve marka şehir olması için birlikte yürüteceğiniz projeleriniz var mı?

4- Bu sorduğum soruların takipçisi olacağım, sizlerde takipçisi olacak mısınız?

Terme´nin yerel yönetimine talip olan aktörlerin sorunlara iyi odaklanması gerekir. Bizlerin de onlara bu sırada yol haritasını vermemiz gerekir. İşte bu doğrultuda aslında yukarıda sorduklarım soru değil birer tavsiye niteliğindedir.
O zaman seçilen adayın sağlam projelerle gelip, ortak akılın tavsiyelerine uyup, birlikte çalışmasıyla projelerini gerçekleştirebilir. Kazanan bu sayede Terme olur. Geleceğimiz olur.


Değerli okurlarım sizlerin iyi bilmesi gereken önemli bir söz vardır; "Bir toplumda kendini yönetenlere soru soranlar yalan dinlemek zorunda kalmazlar". Ortak akıl dediğimiz sivil toplum örgütlerinin bu önemli günde Terme´ye sahip çıkmaları gerekir. Terme yakın komşularıyla her konuda arayı kapatmak için çok çalışması gerekirken, iç çekişmeleri de bırakmak zorundadır. Seçimler gelip geçer, tilki kürkçü dükkânına geri döner. Bu arada olan hayır da şer de
Terme´ye olur. Dostluklarımızı zedeleyecek hareketlerden kaçınmamız gerekmektedir. Seçilen başkana parti gözetmeksizin destek olmak zorundayız. Çoğunluğun kabul ettiği ve seçtiği Başkana, menfaatlerimizi ön planda tutup hareket ettiğimiz takdirde Terme´ye zarar verdiğimizi bilmeliyiz. Yıllarca hep böyle olmadı mı? Cezasını hep biz çekmedik mi?


Terme artık güzelleşmek, büyümek ve şaha kalmak zorundadır. Seçtiğin Başkan da Tekmelilerin arkasında olduğunu hissederek hareket etmeli ve önünü görmelidir. Sözün özü ?Parolamız Terme sevdası olmalıdır.?


Yarınınız Bugünden Güzel Olsun...