Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ahmet SEZGİN


ÖĞRETMENLER GÜNÜ MÜ


Bilge devlet adamı ve düşünür Aliya İzzetbegoviç :"Yeryüzünün öğretmeni olabilmek için gökyüzünün öğrencisi olmak gerek." diyor.

Allah´ın halifesi olan insana sağlam bir şahsiyet ve millî bir kimlik kazandırmak gibi ulvi bir vazifeyi yüklenen hakiki öğretmenler için her gün özel bir gündür. Hakiki öğretmenlik, her nerede yaşatılıyorsa orada her gün ?öğretmenler günü?dür.

Ama bu gün kutlanacaksa ruhu olsun ve içi doldurulsun. Yoksa öğrencilerimizin gül yüreklerindeki sevgi ve duasıyla bizi yaratan en büyük ve hakiki öğretmenin (Rabbimizin) rızasından başka başka bir beklentimiz de yoktur.

?Öğretmenler Günü? ile ilgili ilçe veya ilde yapılan kutlama programına bile katılamıyor öğretmenlerin çoğu. Ortaokul öğretmenleri ise Öğretmenler
Günü, TEOG´da görevli. Öğretmenler Günümüzü kutlayan bakanımızın mesajını bile okumaya fırsat bulamıyoruz çok özel (!) günümüzde. Eğitimin ve öğretmenlerin derdi çok. Bir şeyin ya ruhu olsun ya da kaldırılsın.

20 yıl önce şehit olan çok sevgili Mustafa Rıfat ağabeyimle şehadetinden önce telefonla son konuşmamız, "Öğretmenler Günü" ile ilgiliydi. Ondan önce protesto ettiğim bu gün, 20 yıldır hüzün gününe dönüştü benim için. Tek tesellimiz, aşk medeniyetine yolculuk eyleyen, büyük Türkiye´yi inşa edecek
"Asım´ın nesli"nin yüreğine dokunabilmektir.

Her şeyin anlam ve ruhunun boşaltıldığı bir ülkede benim için "Öğretmenler Günü" bahane, ziyaret, muhabbet ve dua şahane. Çok sevdiğim gül yürekli öğrencilerimle bu vesileyle görüşüp muhabbet etmek, hasret gidermek, onların seslerini duymak; samimiyet, sevgi, saygı ve minnet yüklü dualarını hissetmek, çok anlamlı mesajlarını okumak, çok değerli ve güzeldi. 8 saat derse girdiğim çok yorucu ve hüzünlü bir günde çok heyecanlandım, mutlu oldum bu vesileyle. Gül yüreklerine dokunduğum ve yüreğime dokunan yüzlerce öğrencim olduğu için Allah´a binlerce hamd olsun. Allah, bu insan yetiştirme sanatını hakkıyla ve hayırlısıyla icra edenlerden eylesin bizleri. Gül yürekli, erdemli, şuurlu, vatansever öğrencilerimi her zaman hayır, dua, özlem ve muhabbetle yad ediyorum.

Allah, vatan, millet ve insanlık davası yolunda aşk medeniyetine yolculuk edenlere, "Asım´ın nesli"ne, arkamızdan hayır dua kılanlara selam olsun!
Erdemli, sağlıklı ve güçlü bir millet olabilmek, "yarınki Türkiye"yi inşa edebilmek için ?insan ve kâinat kitabı?nı aşkla okuyarak, ?Türkiye´nin maarif davası?na sahip çıkan gül yürekli eğitimcilere selam olsun.