Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


ORTAK AKIL NEREDE?


Üç hafta boyunca köşemde ?Terme´de neler oluyor neler olmuyor? konusunu şledm.

Demek k şledğmz konularda haklılığımız var k hç kmseden br ses çıkmadı. Yazılarımda, Svl Toplum Kuruluşlarının (STK), br şehrn yönetmnde öneml rol oynadığından bahsederek; brlk ve beraberlğn önemn vurgulamıştım. Zaman zaman nsan doğruları yazdıkça, haklılığı ortaya çıkıyor ve gerçekler de göz önüne seriliyor. 


Geçtğmz hafta, Ondokuz Mayıs Ünverstes Senatosu, br günlüğüne aylık toplantısını Terme´de gerçekleştrd. Koskoca br ünverstenn senatosunun toplantısını Terme´de düzenlemes göz ardı edlecek gb değl. Bzm çn bu br mlattı. Br pasta getrlmş, bzm de bu pastadan payımızı almamız gereklyd. Öyle de oldu. Beledye Başkanımız Şenol Kul, senato üyelerne lçemzn eğtm çalışmalarının üst düzeyde olduğundan bahsederek lçemzn tek eksğnn br fakülte olduğunu söyled. Onları en güzel şeklde ağırladı ve sunumunda Terme´ye her şeyn hazır olduğunu, çevremzdek lçelern fakülteler kazanırken,


Terme´ye de Samsun´da kurulacak olan Gemclk ve Denz blmler fakültesnn kurulmasını sted.  Msa?rlerne, Terme´nn güzellğn nakış gb şleyen doğa güzellklern ve çalışmaları gösterd. Ben burada br eksklğ vurgulamak styorum.  Yazımın lk başında STK´ların (ortak akıl) olduğunu belrtmştm. Bence bu konsey gelmeden önce başkanımızın danışmanları, STK´ları, ş adamlarını ve bazı mağruf kşlerle önceden toplantı yaparak konuya lgl blglendrmes gerekrd.

Böyle olsaydı elmz daha güçlü olurdu. ?Sen bunu nereden seznledn kardeşm?? dyeblrsnz.  Ondokuz Mayıs Ünverstes rektörü Prof Dr. Sat Blgç´n konuşmalarından seznledm.   Başkanımız fakülte steğn konuşmalarıyla hssettrrken Sat Blgç se konuşmasında ?Bzler Gemclk ve Denz Blmler Fakültes´nn en  ve ntelkl eğtm nerede verebleceğn göz önünde tutacağız. Bunu yaparken bu şehrn dnamklern, aktörlern ve mkânlarını dkkate almak durumundayız.

Bununla brlkte yönetclermz ve lgllern mevcut görüş ve ?krlern önemseyp stşareyle en sağlıklı ve doğru kararı almalıyız. İnsan ve mal kaynaklarımızı mümkün olduğunca verml kullanmak boynumuzun borcu. Kararlarımızı özel beklentlermz ya da duygusallığımız belrlememel, aksne bunu ülkemzn menfaatler belrlemel? şeklnde konuştu. Şmd bze düşen görev ortak akıl dedğmz STK´ların bu grşme sahp çıkması ve brlk beraberlk çnde yerel yönetm başkanımızın yaktığı bu ateş güçlendrmesdr. Sahp çıkmadığımız taktrde geçmşte olduğu gb bu hzmet de başkalarına kaptırırız.  Benden söylemes. Yarınınız bu günden güzel olsun.