Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hasan ÖZDEMİR


ORTALIK TOZ DUMAN

ORTALIK TOZ DUMAN


Son birkaç aydır şu cennet vatanımızda yaşananlar, mitinglerde kullanılan cümleler herkesi şok etmektedir. Ortalık toz duman, göz gözü görmüyor.
Eski dostlar kanlı bıçaklı düşman olmuş, birbirlerini yok etmek üzere adeta savaşıyorlar…İnlerine kadar girilecek, deniliyor. Dün, ne istediler de vermedik size, denilen kişilerin inlerine girilmeye karar veriliyor. İnleri neresi? Öğrenci yurtları, dershaneler, evler mi? Halbuki inler denilince benim aklıma PKK`nın saklandığı, gizlendiği mağaralar gelirdi. Onları hep unuttuk gitti.

“Bunların okullarına, dershanelerine öğrenci göndermeyin, bunlar sülüktür.” sözüne çok şaşırdım inanın. Tam 11 yıldır bunlarla sıkı fıkı dost olacaksın, her konuda gidip fikir alışverişi yapacaksın, Türkçe olimpiyatlarında ayakta alkışlayacaksın, gururla söz edeceksin, yurt dışında açtığı ,benimde en çok beğendiğim okullarını övgüyle anlatacaksın, şimdi sülük diyeceksin. Olmadı. Hadi dershaneleri bir yana bırakalım. Bunlar, her ilde, her ilçede öğrenci yurtları ve öğrenci evleri ile hizmete devam edecek . Hem ev, yurt,hem de dershane olacak. En büyük sorunlarımızdan olan yurtlar Cemaate emanet değil mi? Ben Allah`ın kuluyum, kula kulluk etmedim, etmem de. Otoyollarımız güzel, enflasyon oranı gayet iyi, hızlı tren, üçüncü köprü, üçüncü havaalanı, hastanelerimiz, Or-Gi havaalanı bunlar güzel şeyler…Gördüğüm kutular dolusu milyon dolarlar…Yatak odasında para sayma makineleri, yolsuzluklar içimi kemiriyor.

Ardından Bakan Çocukları ve bazı hatırı sayılır kişiler tutuklanıp, bırakılıyor. Böyle bir şey yoksa, suçsuzlarsa babaları neden istifa ediyor, ya da ettiriliyor?
Ardından savcılara haritadan yer beğen deniliyor. Ardından Sıra polis müdürlerine, polislere geliyor. Ardından valilere. Ardından istifa eden ve azlettirilen bakanlar…

Ardından “pardon” dese de Hemşerimiz Bayraktar`ın, muhalefetin dahi takdirini kazanan o malum çıkışı ve borsanın inişi. Dedim ya her taraf toz duman. Halbuki bu dönem ustalık dönemiydi. Tecrübe dönemiydi. Her şey daha güzel olmalıydı.
Son olarak, oğulla ilgili para mevzulu ses kasetleri yayınlanıyor. İnanan var, inanmayan da. Montaj diyenler de var, dublaj diyen de..Cemaatin komplosudur diyen de. Daha neler çıkacak kim bilir? Bir gerçek var ki, biz o gerçeği hiçbir zaman öğrenemeyece-ğiz. Çünkü ortada ne yargı var, ne de hukuk.

Ülkemizde güzel şeyler paylaşılmıyor, yatırımlar konuşulmuyor. Şiir, sanat, edebiyat, hatta futbol bile konuşulmuyor artık. Sanırım o malum ses kasetlerini inceleyecek yeni bir ekip kuruluyor. Muhalefetin de ses kayıtları ve görüntüleri paylaşılacak anlaşılan. Bütün bu olanlardan bir şey çıkar mı, bence çıkmaz. 30 Mart`a ne kaldı ki. Bu arada olan yine memleketimin güzel insanlarına olacak.
Yarınlarımızın daha güzel olması ümidiyle, kalın sağlıcakla…