Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


OYUNU KURALLARINA GÖRE OYNAYALIM


Toplum olarak geri kalmamızın ve eksiklerimizin neler olduğunu anlamamız için geriye dönüp bir bakmıyoruz. Hep burnumuzun doğrusuna göre hareket ediyoruz.

Yanlışlıklardan bir tanesini daha geçenlerde yaşadık. AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan Termeli esnaflarımızla buluştu. Onların dertlerini dinledi.

Gazetemiz muhabirlerinin izlenimlerine göre toplantıda üç ana konu gündeme taşındı.

Birincisi Termedeki inşaat sektörünün durması,

İkincisi tarımımızın bitmek üzere olması,

Üçüncüsü Organize Sanayinin kurulması ve küçük sanayinin başka yere taşınması.

Ben gazetecilik mesleğimde yıllarımı harcadım. Dağa, taşa Terme´nin ismini yazdırmaya çalıştım. Terme dedim, yandım bittim.

Yaşlandık, ama eski günlerin heyecanından bir şey de kaybetmedik. Elimiz kalem tutmaya devam ettiği sürece yazmaya devam edeceğiz.

Beyler kimse gücenmesin, darılmasın, kırılmasın... İlçemizdeki sivil toplum örgütleri sadece gelen konuklara güzel sözler söyleyip eksiklerimiz için ağıtlar yakarlar. Ama gerçekte bir şey yok.

Evet var.

?Biz de şunları yaptık. Terme´yi yıldız yapamaya çalıştık? diyen baba yiğit varsa çıksın meydana.

Çevremizdeki komşularımızı hiç mi takip etmiyoruz. Onları örnek alarak onlara imrenip takip etmiyoruz. Hemen yanımızda Çarşamba... Düne kadar Terme´ye gıpta eder, imrenirdi. Şimdi bizi beşe katladılar.

Onlar her yapmak istedikleri kuruluşların önceden alt yapısını hazırlayarak hareket ettiler. Biz yer yok, birlik beraberlik yok, sözde laf çok, icraat yok.

Organize sanayi için yeriniz ve talebiniz var mı?

İnşaat sektörünün durması konusunda heyecanlı hareket edenler, konunun özüne inip eksikliklerimiz var mı yok mu hiç baktınız mı?

1938 depremini ne çabuk unuttuk. Terme´nin fay hattı üzerinde olduğunu biliyor musunuz? Allah Muhafaza bir deprem olsa Terme´de bir hayli zayiat vereceğimizi düşündünüz mü?

Terme´nin plan ve projesinin yeniden düzenlenmesinin tamamlanmak üzere olduğu 12 müteahhidin sorunu çözümlenmek üzere hareket edildiğini biliyor musunuz?

Tarıma gelince... Tarımın Terme ekonomisindeki payı küçülünce tarımda çalışan çiftçinin yaşlandığını ve tarımın Terme ekonomisine katkısının azaldığını biliyor musunuz?

Bu sorunun da tarım ve küçük sanayinin birleşmesi ile çözülebileceğini araştırdınız mı?

Terme´de tarımda göç verilmesinin başlıca sebebinin üreticinin miras hukuku olduğunu arazilerin bölünerek küçülmesi ile genç kuşakların işsizlikten metropol yerlere gittiklerini hepimiz biliyoruz.

Terme´nin büyümesi için çevre yollarının biran önce açılması ilçemizin denizle kucaklaşması gerekir. Turizme açılması gereken tabiat varlıklarına bir an önce sahip çıkarak hayatiyete geçilmesi zorunlu olduğunu bilmemiz lazım.

Terme´nin sorunlarına ve bu taleplere suskun kalmayın, sevginiz bol, neşeniz daim olsun.