Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Zeki ORDU


PINARIMIZ ÇAĞLIYOR

PINARIMIZ ÇAĞLIYOR


Ülke seçim sathı mailine girdikten sonra etrafında olup bitenlerin pek farkında olamıyor. Malum karar alındıktan sonra dönüşü olmayan bir yol bu. İlk hedef “aday” olmak. Daha sonra da milletin huzuruna çıkılacak.
Şu anda milletin ihtiyarı dışında bir durum gözleniyorsa da aslında öyle değil. Burada iş teşkilatlara düşüyor. Aslına bakılırsa şehrin muhtelif beldelerinde hakkaniyet ölçüsü içerisinde bir kamu oyu yoklaması yapılması lazım. Bu yoklamayı da aday adaylarıyla hiçbir bağı olmayan kişilere yaptırmalı; teamül denilen şey yerine getirilmelidir.

Her aday adayı tabiatıyla kendisinin kazanacağını beklemektedir. Bu da gayet normal bir şeydir. Öyle ya umudu olmasa niçin aday adayı oldun?
Geçmişte hem yerel hem de genel seçimlerde istisnalar hariç adaylar seçimi belirlemiştir. Vatandaşın güveni burada çok önemlidir. Aksi taktide sandıktan beklenmeyen sonuçlar çıkabilir.

Terme`nin diğer birçok ilçede olduğu gibi bazı eksikleri vardır. Konum ve iklim olarak gelişemeye çok müsait bir yer. Zaten aday adayları politikacı olma hasebiyle Terme`nin meselelerini biliyorlardır. Kim aday olursa vatandaşın önüne makul projelerle çıkılmalıdır. Teknoloji geliştikçe millet çok şeyden haberdar oluyor. Mesela yerel seçimlerde kendi partisine oy vermeyen bir kişi kendisini partisine ihanet etmiş görmüyor artık. Yerel seçimlerle genel seçimleri bir birinden ayırt edecek hale geldiler.

Kısacası millet uyanıyor. Seçim esnasında konuşulan hiçbir şeyi unutmuyor artık. Belki politikacı yarını düşünmüyor olabilir ama artık seçmene göre bu günün yarını da var. Yani çok aday bir dönemliğine seçilmektedir. Özellikle doğu illerimiz hariç artık uzun süreli seçim kazanmalar tarihe karışmak üzere.

Bazı ileri görüşlü politikacılar durumu sezerek seçimlerden önce parti değiştirip yerini sağlama alabilirler. Ancak zaman içerisinde bunlar da azalabilir.
Bu durumda ne yapılabilir?

Çok şey gerekmez. Ellerindeki imkânları en verimli kullanan kişiler kalıcı olabilirler. Bütün mesele vatandaşı ikna etmek, vatandaşa güven vermektir. Aksi takdirde partinizin amblemi ne olursa olsun fark etmeyebilir.
Şimdilik adaylık için yarış var. Vatandaş olarak buna bir dahlimiz yok. Ancak eş dost arasında bazı adayların üstün vasıflarını söylüyoruz o kadar. Ancak kesin aday olmaları için bu yeterli mi bilmiyorum. Ancak kesin aday olduktan sonra Terme için ne
yapacaklarının dersini iyi çalışmaya mecburlar. Dedik ya seçmen bu. Ne olur ne olamaz.

Öyle veya böyle bu seçimlerin adaylara ve İlçemize hayırlı olmasını temenni ederiz. Bu memleket bizim. Vatandaşlar da bizim vatandaşlarımız. Ülkemizin de olduğu gibi Terme de her şeyin iyisine layık. Eğer dikkat edilirse Terme adına iyi şeyler yapanların var olduğunu göreceksiniz. Daha ikinci sayısında ülkenin muhtelif yerlerine gönderilen Bilgi Pınarı Dergisi ilk tanıtım vazifesini üstlendi bile.
Pınarlarımız çağlamaya devam edecektir.