Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yılmaz İMANLIK


Red Kit Hâlâ Aynı Yaşta(!)     

Red Kit Hâlâ Aynı Yaşta(!)     


Red Kit hiç büyümüyor. Çocukluğumuzda kaç yaşında ise bugün de aynı yaşta; bundan sonra da büyüyeceğini sanmıyorum. Yani aslında vahşi batının yalnız kovboyu bir nevi değişmezliği ifade ediyor.

     İnsanlık tarihinde bazı şeyler de öyle; onlar da maalesef hiç değişmiyor.

     Mesela daha çok kazanma hırsı, bencillik, açgözlülük, dünya malına bunca tamah… Bu kötü alışkanlıklarımızı neden değiştiremiyoruz? İnsan tek başına yaşayan bir canlı değildir ki. Başka canlılar olmazsa dünyanın bütün serveti onun olsa ne çıkar yakınında yalnızlığını paylaşacağı birileri olmadıktan sonra! Hani ne Karunlar geldi geçti bu dünyadan. Hangisi öbür dünyaya kırık bir iğne götürdü? Yine biliyoruz ki onca zenginlik içinde canları ne çektiyse hastalıktan dolayı yiyemediler bile. Öyleyse…

     Öbür dünyaya mal biriktirmek yerine insanlık biriktirmek, iyilik biriktirmek, ardınızdan konuşulacak iyi şeyler bırakmak, başkalarına yaptığınız yardımlarla anılmak ne güzel bir zenginliktir.

      Öyle ise dünyayı iyi yaşanabilir olmaktan çıkarmak için bu gayret neden? Savaşlar, karaborsacılık, stokçuluk,  yalan dolan… Birileri daha zengin olacak diye birilerinin ölmesi, düşmanlık, entrika…

     Bir canlı hunharca öldürüldüğünde içi sızlamayan bir insan, insan olabilir mi? Sırf birileri daha iyi şartlarda yaşasın, birileri daha çok kazansın diye herkese yetecek kadar nimeti barındıran dünyamızı parselleme çabalarından bıkmıyoruz ne yazık ki! Dünya malına bu tamah ne kötü bir illettir.

     Tarih boyunca değişmeyen, buna benzer birçok kötü huy…

     Bir gün Red Kit büyürse insanların kalbini karartan bu kötü huyların da değişebileceğine inanabiliriz.