Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hasan ÖZDEMİR


ROBERT KOLEJ TERME`DE

ROBERT KOLEJ TERME`DE


Yazının başlığına bakıp sakın aldanmayın. Robert`in Terme`ye falan geldiği yok. İstanbul`un ve ülkemizin en ünlü okulları okullarından olan ve ortaokuldan sonra tüm çocukları-mızın girmek istediği Galatasaray Lisesi ve Robert Koleji hiç şüphesiz bu yıl da en seçme öğrencileri alacak.

Binlerce dereceye giren öğrenci nasıl olacak da bu okullara girecek? Olacak iş mi bu? Giremeyecek elbette ki. O zaman, eğitimde yerel düzeyde kaliteyi arttırmaktan başka çaremiz yok. Anlayacağınız iş yine, öğretmen ve siz değerli velilere kalıyor. Bu iş, öğretmenin gönlüne girilirse, öğretmen isterse başarıya ulaşacaktır. Bakınız Terme Ortaokulu`nda okul müdürü Ercan Ali Özdemir liderliğinde bir proje başlatılmış. Çok zor ve emek isteyen bir çalışma.

4.sınıf sonunda sayısal ve sözel alanda yetenekli 40 öğrenci 4 yıl süreyle özel eğitime alınacak, en az iki müzik enstrümanı çalması ve İngilizceyi çok iyi derecede konuşması sağlanacak. Neden olmasın? Proje bu. Bizlere ve velilere düşen görev, bu projede onları yalnız bırakmamak. Bu gün 40 öğrenciyle başlar, yarın 140 olur. Robert`e ve Galatasaray`a giden öğrencilerimiz de sıkılmadan, göğüslerini gere gere bu okullarda başarıya ulaşabilirler. Oraya gitmeye gerek bile yok. Altın her yerde altındır. Tebrikler arkadaşlar, başarılarınızın devamını diliyorum.

DERSHANELER KAPANIYOR
Bu öğretim yılı sonunda dershaneler kapanıyor. Özel okula dönüşebilecek olanlar şimdiden hazırlıklarını yaptılar bile. Ama velilerin cebi ve yüreği cayır cayır yanıyor. Bilmem duyan var mı? Çocuklarına özel ders aldıran veli sayısı bir hayli kabarık. Ders saati ücreti en az 50TL. İsterseniz bir hesap yapalım gelin. Yirmişer saat yeter mi bilmem. Bazı branş derslerinden çocuklarımıza özel ders aldıralım.

Matematik 20x50=1000
Fizik 20x50=1000
Kimya 20x50=1000…

Etme Hasan Hocam daha şimdiden 3000 TL yaptı. Sen ne yapıyorsun? Bunun daha Türkçesi var, Tarihi var, Coğrafyası var. Dediğinizi duyar gibi oluyorum. Oysa dershaneler olsaydı yarı fiyatına bu işler yapılacaktı. Okullarda da kurs veriliyor. Bakalım nasıl sonuç verecek. Ne diyelim Allah kolaylık versin.

Yarınınız bu günden güzel olsun.
Kalın sağlıcakla.