Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ahmet SEZGİN


SABIR VE BAŞARI ABİDESİ: NEHİR VE AİLESİ (3)


Nehir Arslan, üniversitede yaşadığı sıkıntıları ve elde ettiği büyük başarıyı yıllar sonra şöyle ifade eder: ?Okula başladığımda artık kalem de kullanamıyordum. Okuduğum bölüm mekatronik mühendisliği, alabildiğine sayısal, grafik çizim gerektiriyordu; bense hiç not tutamayacaktım. O şekilleri, ince ayar isteyen grafikleri, 2-3 sayfa süren ileri matematik gerektiren problemleri sınavda yardımcı hocalarıma aklımdan yaptırmıştım. O okulu, 90 ortalama ile birinci bitirdim ve Ankara´ya mühendis olarak atandım.?

Nurşen Hanım, her gün oğlu Nehir ile gidip geldiği o zorlu üniversite yılları için şöyle der: ?Okula başlarken sadece Allah´a sığındık, bizi utandırmaz inşallah dedik. Korkuyorduk ama yılmadan, usanmadan çalışarak başardık. Allah bizim elimizden tuttu. Valiyi bile evimize gönderdi.?

Nehir, 2016 yılında Yangınla Mücadele Daire Başkanlığı ?Elektronik Haberleşme Birimi?nde ?mühendis? olarak görev yapmaya başlar. Yaptğı iş, Türkiye´deki orman işletme müdürlüklerinin haberleşmede kullandığı araçların veri tabanını oluşturmak, yazılım yapmak. Nehir, Ankara´da bilgisayar başında çok büyük bir azim ve sabır göstererek örnek bir başarı öyküsüne yenisini katıyor. Sevgili Nehir: ?Meslek sahibi olmam, moralimi ciddi anlamda yükseltti.

Her şeye rağmen huzurluyum.? diyor.


Bu hastalık, halen arastırma aşamasındaymış. Son gelişme olarak ?gen terapisi? ile ilgili Fransa´da güzel gelişmeler olmuş deneylerde. Nehir ve ailesi, tedaviyi sabır ve umutla bekliyor ?freidrich ataksi? isimli amansız hastalığa yakalananlarla birlikte.


Fedakârlık ve sabır abidesi Nurşen Hanım, Ankara´da oturdukları evde oğlunu tekerlekli sandalyesine bindirerek servis arabasına binip Nehir´in çalıştığı kuruma gidiyor. Akşama kadar Nehir´in özel ihtiyaçlarını karşılıyor ve evladı ile eve dönüyor. Ankara´da lojmanlar, işyerinin hemen yanındaymış.Ama özel durumlarına binaen lojman talep ettikleri halde vermemişler.İnşallah yetkililer bu önemli meseleyi tez elden halleder.


Nehir, annesi için şöyle diyor:?Annem, hayatımda başıma gelen tüm olumsuzlukları en aza indiren ve benim önümü açan en büyük yardımcımdır. Allah razı olsun ondan.? Nehir´in annesi Nurşen Hanım da yaşadıklarıyla ilgili ibretlik sözler söylüyor: ?Çok ağladık. Bizim imtihanımız dedik, hayata okuma aşkıyla sabırla sarıldık.Allah bize mükâfatını verdi. Hayat bizi törpülüyor. Ben kendi gücümü, içimdeki beni keşfettim. Sonunda huzuru bulduk çok şükür.?


Dünyada çok az insanda görülen bir hastalık sebebiyle yürüme ve kısmi konuşma gibi birçok engeli olan sevgili Nehir ile annesinin ibret ve dersler alınacak bu çile, sabır, azim, başarı ve şükür dolu hayat öyküsü beni çok etkiledi.
Halimize binlerce şükretmemiz, daha sabırlı, azimli, sorumlu, fedakâr ve çalışkan olmamız gerek. Engelli insanlarla empati yapıp onlara yardımcı olmalıyız.


Öğrenciliğinden beri güzel hasletleriyle yüreğime çok dokunan Nehir öğrencimle ve değerli ailesine bakarak geleceğe dair umutlarım artıyor.Eylül ayında beni ziyaret etme erdemliliğini gösteren Nehir ve ailesini sabır ve azim kahramanları olarak gördüm karşımda. Sabır ve başarı abidesi bir engelli genç ile fedakâr, mütevevekil bir örnek anneyi tanımanızı istedim. Christy Brown´un kendi hayat hikâyesini anlattığı ?Sol Ayağım? isimli kitaptakine benzer gerçek bir azim, fedakârlık, tevekkül, sabır ve başarı öyküsü bu.Romanı yazılmalı; filmi ve belegeseli çekilmeli bu ibret dolu hayatın.


Terme Birikim Dershanesi´nde Türkçe dersine girdiğim, gül yürekli öğrencim Nehir Arslan ile çok kıymetli ailesini yürekten tebrik eder; sağlıklı, huzurlu ve hayırlı bir ömür geçirmelerini Rabbimden niyaz ederim.