Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Seyfi GÜNAÇTI


Sağlıklı hayat


Bazı durumlarda dile getirilen bir temenni vardır:


?Allah uzun ömürler versin.?


Bir iyi dilek gösterisi. Ben bu temenniyi şöyle seslendiriyorum:


?Allah sağlıklı ömür nasip etsin.?


Gözün görmez, ayağın tutmaz, başın ağrıdan belin sancıdan kurtulmaz, ıstırap içinde bir hayatı kim ister?


Biz, insanlara sağlıklı bir ömür dilediğimiz gibi, sağlıklı hayatın yolunu da gösteriyoruz. Sağlıklı hayatın yöntemleri birden fazla olabilir. Ben bu yazımda sağlıklı için pek çok faydası bulunan Güney Kore kaynaklı yeşim taşından ve bu taşlardan üretilen ?Sağlıklı Hayat Ürünleri?nden söz edeceğim.


2014 yılı Kasım ayının sonlarıydı. Eşim bir masaj yatağından söz etti. Gidiyorsun, yarım saat yatıyorsun. Bel ağrısı, baş ağrısı, mide rahatsızlığı gibi daha pek çok hastalığa iyi geliyormuş. Üstelik her gün gitsen de, 6 ay devam etsen de para almıyorlarmış. Yatağı veya diğer ürünleri almak zorunda da değilsin. Beğenirsen ve faydasına inanırsan alıyorsun. Olacak şey miydi bu?


Bunun olabildiğini oraya gidince gördüm.


Hanımın ısrarı üzerine bir gün ben de gittim. Fenk Mahallesi Ultav Sokak´ta bir dükkanı kiralamışlar. İçeride 8 tane yatak var. Talep çok olduğu için sıraya giriyorsun. Bir gurup yatakta iken ikinci ve üçüncü gurup, sıra ile dizilmiş sandalyelerde sıralarını bekliyorlar. Sadece beklemiyorlar, bir yetkilinin yeşim taşı ve sağlıklı hayat ürünleri hakkında yaptığı tanıtıcı konuşmayı dinliyorlar.


Sıran gelince yatağa yatıyorsun. Yatak yeşim taşları ile döşeli. Elektrikli bir mekanizma baş bölgesinden başlayarak kalçaya kadar iniyor ve otomatik olarak tekrar geri dönüyor. Bu gidiş gelişlerde omurlar hayli sıkıntı çekiyor. Fakat faydasını sonra görüyorsun.


Eşim 4 ay kadar bu seanslara devam ettikten sonra masaj yatağını almaya karar verdi. Çünkü artık sırt ağrılarından şikayet etmiyordu. Her gün aldığı mide haplarını da kullanmaz olmuştu ve midesinden hal ağlamıyordu. Eski karamsar konuşmalarını da bırakmıştı.


Yatakla birlikte yeşim taşlı bel kemeri ve suyu alkali hale getiren ´Alkalark Cep Sürahisi´ni de birlikte aldık. Şimdi ?alkali su da neyin nesi?? diyeceksiniz. Konuyu dağıtmamak için işin o yönüne girmeyeceğim. Dileyen internette araştırabilir.


Yatağı almak suretiyle her gün tedavi merkezine gitmekten ve orada sıra beklemekten, dolayısıyla şu kadar zaman kaybetmekten kurtulmuş olduk. İkincisi de; bir şikayetim olmasa bile ben de bu masaj yatağından faydalanabiliyordum. Zaten görevliler, ?Bu yatak sadece hastaların derdine deva olmak için değildir. Sağlıklı kişilerin de sağlığını korumak için ondan faydalanmaları gerekir? diyorlardı.


Bu arada işin başındaki adam, Choyang Cy7000 termal masaj yataklarının ve sağlıklı yaşam ürünlerinin ithalatçısı Özkan Atik, geçen Nisan ayında Terme´ye geldi. Hayli kalabalık bir guruba yeşim taşının özelliklerini ve ürünlerin faydalarını kendi akıcı üslubuyla anlattı. Konuşmaları masaj yatağından ve diğer ürünlerden fayda bulan özellikle kadınlar tarafından sık sık alkışlarla kesildi. Bu hizmetlerinden dolayı kendisine hem teşekkür, hem de dua ettiler.


İşte bu firma geçen yıl uygun fiyatla Konya´ya bir gezi düzenledi. Geziye eşimle birlikte ben de katıldım. Sabah kahvaltısını Konya Kulu´da, Kulu Choyang Şubesinde yaptık. Herkes beraberinde getirdiği pasta- börekleri sofraya koymuştu ama işin asıl yükünü Kulu Şubesi çekmişti. Kahvaltı çok sıcak bir ortamda geçti. Sanki herkes aynı ailenin birer üyesi gibiydi. Kulu Şube Başkanı İlyas Bey ve Hanımının güler yüzü ve sıcaklığı, o soğuk Konya sabahında adeta içimizi ısıtmıştı.


Geçen hafta sonu da Afyon Sandıklı´ya bir gezi düzenlendi. Biz de katıldık. Bu gezilerde bulunan ve ürünlerden faydalarını kişilerin anlattıklarına gelecek haftaki yazımda değineceğim.
Sağlıklı haftalar dileğiyle.