Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Selim EROĞLU


SAMSUN´DAKİ TERMELİLER


6 Haziran Çarşamba günü Samsun merkezde kurulmuş olan Terme Birlik ve Dayanışma Derneği´nin iftarı vardı. İftar programına ben de davetli olduğum için katıldım.

İftarda 130 kadar dernek üyesi ve davetli vardı. İftar, yakın bir zamanda faaliyete geçen ve işletmeciliğini Termeli hemşerilerimiz, dernek başkanı Cemil Keleş ile Gökhan Azcan´ın yaptığı ?Güzel bi´yer ? adlı tesiste yapıldı. Gökhan Azcan, Terme Lisesi müdürlerinden rahmetli Hasan Azcan´ın oğlu, Safranbolu ve Sapanca kaymakamlıkları ve Kayseri Vali Yardımcılığı yapmış, şimdilerde işletmeciliğe soyunmuş müteşebbis bir hemşerimizdir.

Samsun´un yeni cazibe merkezlerinden olan Derebahçe´ye açtıkları tesise ?Güzel bi´yer? adını koymuşlar. İmlası aynen yazdığım gibi. İsmiyle müsemma bir yer. Çoğunun ecnebi isim verme yarışına girdiği bir devirde güzel ve
Türkçe bir isimle kamunun huzuruna çıkmak cesaret haline geldi. Cesaretlerinden dolayı kendilerini kutluyorum, hayırlı ve bereketli kazançlar diliyorum.


İftara Terme´den gelenler de vardı. Başta Belediye Başkanı Şenol Kul ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Ekmekçi. Şenol Kul, her ne kadar ilçe dışında ikamet etsek de, Terme´ye sahip çıkmamız gerektiğinden, Teremiz´in çok güzel ve müstesna bir yer olduğundan, her türlü zenginliği bünyesinde barındırdığından fakat kıymetinin bizlerce dahi bilinemediğinden bahsetti. Ahmet Ekmekçi, Termeliler´in bulundukları yerlerde, bilhassa ticari sahada daha aktif ve başarılı olmalarını arzu etti.


Dernek daha yeni. 2015 yılında kurulmuş. Derneğin kurucusu ve ilk başkanı Ahmet Tomrukçu, şimdiki başkan ise dernekçilik tecrübesi olan bir isim, Cemil Keleş.


Başkan: ?Terme´ye manevi borcumuz var. Sizleri yöremize sahip çıkmaya davet ediyorum. Birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin, hemşerilik duygularımızın pekişmesi için çaba göstermeliyiz? diyor. ?Güzel bi´yer?´ de güzel bir iftar programı oldu. Samsun´da yaşayan Termeliler bir araya geldiler. Beraberce iftar açtılar. Hasret giderdiler. Hasbıhal ettiler, dertleştiler, hoşça vakit geçirdiler.


İki değerli idarecinin Terme´den kalkıp gelmiş olması katılımcıların morallerini yükseltti. Terme´de gibiydik. Şunu gözlemledim. Herkeste Termeli olma ve Terme´ye sahip çıkma şuuru ziyadeleşti. Başkanın da dediği gibi dernekçilik zor iş. Büyük bir özveri ve gayret istiyor, sabır istiyor.


Hemen akla şu soru geliyor, Samsun merkezde yaşayan Termeli 130 kişiden mi ibaret? Benim tanıdığım çok sayıda Termeli bu iftara katılmamıştı. Belki de böyle bir dernekten, böyle bir iftardan haberleri bile yoktu. Aralarında
?Termelilik? paydası altında bir iletişim ve dayanışma yok. Bu işleri angarya görenler bile var.


Derneğin adı ?birlik ve dayanışma?. Peki bu birlik ve dayanışma nasıl sağlanacak? Derneğe büyük iş düşüyor. Kısa zamanda bütün Termeliler´e ulaşmalılar. Derneğin faaliyetlerinden onları haberdar etmeliler. Bir araya gelmelerini sağlamalılar. Dernek binası lokal havasından kurtarılarak herkesin istifade edebileceği, bir araya gelebileceği bir ´´kültür merkezi ´´ haline getirilmeli. Başkan bu işin zor olduğunu kabul ediyor ama imkansız olmadığını da biliyor. ?

Tecrübeliyim ve başaracağım? diyor. Ben de tecrübesine güveniyor ve kendisine başarılar diliyorum.


Başarı, başaracağım diyenlerindir.