Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Seyfi GÜNAÇTI


Sandıklı´da bir haftasonu


Sandıklı´yı duymuşsunuzdur. Afyon´un güneybatısına düşen bölgede, il merkezine 62 km mesafede bir ilçe. Afyon, bir kaplıcalar şehri. Sandıklı da bu kaplıca merkezlerinden birisi.


Choyang Terme görevlisi Gülhan Hanım, ?Afyon-Sandıklı´ya bir gezi düzenliyoruz. Katılır mısınız?? dediğinde, hiç düşünmeden ?Evet? dedim.


Bu kış gününde Sandıklı´ya niye gidiyorduk?

Hem gezecek, hem otelin kaplıca havuzundan faydalanacak, hem de ?Kaliteli Hayat Ürünleri? sahibi Özkan Atik´in vereceği tanıtım seminerine katılacaktık.


11 Aralık Cuma akşamı saat 21.45´de Choyang misafirlerine özel otobüsle Terme´den hareket ettik. Yolcuların hepsi de bir şekilde Choyang ürünlerinden faydalanmış kimselerdi. Herkes hangi konularda fayda gördüğünü anlattı. Bir hanımın anlattıkları çok ilginçti. ?Kocam siroz hastasıydı. Doktor ?6 ay ömrü kaldı? dediğinde çok üzüldük. Bu arada bir yerden Choyang masaj yatağının methini duydum. Eşimi zorla oraya götürdüm. Faydasını gördükçe eşim masaja gitmeyi kendisi istemeye başladı. Sonra, ölecek denen adam iyileşti. Çok şükür şimdi geziyor, her işini kendisi yapıyor? dedi. Sözü edilen kişi, Cemalettin Sayar, geziden sonra Terme´ye gelmiş ve hikayesini bizzat kendisinden dinlemişimdir.


Sabah namazını, Sivrihisar´a 13 km kala Bademlik tesislerinde kıldıktan sonra yanımızda getirdiğimiz yiyeceklerle kahvaltımızı yaptık. Birleştirilmiş masaların etrafında oturan, kaptanlar dahil 40 kişilik gurup sanki tek bir aile gibiydi. Herkes pastadan sigara böreğine, poğaçadan yaprak sarmasına kadar, dağarcığında ne varsa masaya koymuştu.

Afyon- Sandıklı arasında özellikle yüksek bölgelerden geçerken her tarafı beyaza boyamış olan karı seyretmenin mutluluğunu yaşadık. Hele de çam ağaçları, tarafımızdan tarifi imkansız bir güzellikteydi.


Sandıklı ilçe merkezinden sonra Hüdai Kaplıcaları yoluna saptık ve saat 10.40´da Safran Otel´e geldik. Ben ´Safran Otel´ dedim ama levhasında ´Safran Thermal Resort´ yazıyordu. Ne manaya geldiğini artık siz araştırırsınız!


Öğle yemeğini otelin lokantasında ´açık büfe´ usulü yedikten sonra toplantı salonuna geçtik. Salonda Terme- Çarşamba ekibinden başka Konya, Denizli, Nevşehir ve Aydın gibi başka bölgelerden de misafirler vardı. Choyang Konya Şube Başkanı, Gazi Lisesi Matematik Öğretmeni Serkan Ekici, tanıtım konuşması ve Konya´nın sevgi önderi Mevlana´yı anlatan ilahisi ile salondakileri Özkan Atik´in sunumuna hazırladı. Sonra alkışlar arasında Özkan Bey salona girdi.


Özkan Atik, Denizli´nin Çal ilçesinde 1980 yılında doğmuş genç bir girişimci. Yaklaşık 11 yıl önce bu işe başlamış. ´Bu iş´ deyince bir açıklama gerekiyor. Güney Kore´de üretilen ve sağlık için son derece faydalı özellikleri bulunan yeşim taşı merkezli sağlık ürünleri ithal ediyor ve Türk insanının hizmetine sunuyor. Choyang şubelerinde bu yeşim taşı ile ilgili dikkatimi çeken bir söz yazılı:


?Rabbim! Beni günahlarımdan dolayı taşa çevireceksen eğer, yeşim taşına çevir ki, kullarına faydam olsun.?


Cümlenin altında ´Mevlâna´ adını görüyorsunuz.


Kaliteli Hayat ürünlerinin amiral gemisi(bu ifade Özkan Atik´e ait) Cy7000 masaj yatağı. Yatak yeşim taşları ile döşeli. Elektrikle çalışan ve baş hizasından başlayıp kalçaya kadar inen, sonra yine otomatik olarak geri dönen bir mekanizma var. Bu şekilde bir seans 35 dakika sürüyor. Yatağa ekli, çeşitli işlevleri olan 3´lü projektör, 5´li projektör ve tens denen ürünler de mevcut.


Yataktan başka üzerine oturulan Kudulcang, termal kemer, boyun kemeri, alkali sürahi, ayak- bacak masajı ve zayıflama kemeri gibi ürünleri de var.


Geziyi anlatacaktım ama sayfamızın sonuna geldik. Siz en iyisi Ultav Sokak´taki Choyang şubesine uğrayın, bizzat kendiniz görün ve ilk elden bilgi alın.


Sağlıklı bir hafta diliyorum.


2016 yılının şahsınıza, ailenize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlı olmasını; yeni yılda zulüm ve katliamların son bulmasını; sevgi, barış ve huzurun hakim olmasını Yüce Mevlâ´dan diliyorum.