Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

GENÇ KALEMLER


Sedanur YALÇINKAYA

Fatih Anadolu Lisesi, 12/A Sınıfı


Selâm olsun Kahramanlara!

?Vatan görevi, ana sevgisinden önce gelir.?

Aziz kahramanlarımıza.

Sizler, 15 Temmuz gecesi vatan uğrunda şahadet şerbetini içerek vatanımıza ve milletimize karşı görevinizi yerine getirdiniz, geleceğimizi kurtardınız. Yüce
Yaratıcı´nın huzuruna, cennete şehitlik rütbesini takarak yürüdünüz. Bu toprakların asıl sahibinin, bu milletin gerçek koruyucusunun sizler olduğunu ispat ettiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Lakin duygularımızı tam olarak ifade edecek kelime bulamıyoruz.

Sizler bütün dünyaya ve tüm insanlığa, vatan ve bayrak için nasıl mücadele edileceğini, daha önce olduğu gibi 15 Temmuz gecesi bir kere daha gösterdiniz.

Yaktığınız bu kahramanlık meşalesini, bize sunduğunuz kutsal emaneti gururla taşıyacak ve zamanı gelince bizler de gelecek nesillere teslim edeceğiz.

Bu fedakârlığı her millet, her nesil gösteremez. Sizler gösterdiğiniz bu kahramanlıkla biz genç kuşaklara örnek oldunuz. Sizler bu milletin bağrında açan nadide çiçeklersiniz. Sizlerin hatırasını yaşatmak ve onu gelecek nesillere anlatmak bizim için yerine getirilmesi gereken bir borçtur.

Sizin o kahramanca duruşunuz olmasaydı, belki bugün bizler birilerinin buyruğu altında olacaktık. Belki hayatta olmayacaktık. Belki ülke bir kaos ortamına sürüklenecekti. Allah göstermesin, belki de daha kötüsü olacaktı. Bu vatan toprağında hür ve özgür olarak yaşıyorsak, bu sizlerin sayesinde olmuştur.

Aziz şehidim;

Ülkem ve milletim adına sizlerle ne kadar gurur duysam azdır. Sizlere karşı olan sevgimi ve minnetimi izah edecek kelime bulamıyorum. Sizler, bu milletin gerçek kahramanlarısınız. Sizler, Allah´ın dostları, Resulullah´ın komşularısınız.

15 Temmuz gecesi, darbeci hainlere geçit vermeyerek göğsünü siper eden kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Ruhunuz şâd, mekânınız cennet olsun.