Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


SENDE Mİ RAPUNZEL!

SENDE Mİ RAPUNZEL!


Organik fındık üreten üreticilerin sibobu olan Alman Firması Rapunzel, kontenjanım doldu diye alımları durdurdu.
Orta Karadeniz`de organik fındık yetiştiriciliğini teşvik eden, her konuda destekleyen üreticinin sibobu konumunda olan Rapunzel`i n alımları durdurması, üreticiler arasında üzüntü yarattı.

Nisan sonuna kadar organik fındık veren üyeler, “Alımların birden kesilmesine anlam veremedik.” diyorlar. Alınan haberlerin “kontenjan doldu” ifadesi kimlerin baskısıyla olduğu kanaatini güçlendiriyor.
Üreticiden serbest piyasaya göre farklı fiyatla ürün alan Rapunzel`e aba altından sopa mı gösterildi acaba?

Doğa koşullarıyla mücadele vererek sağlıklı organik ürün yetiştiren üreticilerin sahibi olarak kabul edilen Rapunzel, “Bölgede üreticilerin % 85`inin fındığını aldık. Parmakla sayılacak kadar az üretici kaldı.”
Bu sözler karşısında üreticiler “Yüreğimize oturdu.” diyorlar.

Türkiye rekolte tahminleri bu yıl 484 bin ton olarak belirlenmişti.
Tahminler hasattan bir ay önce sıcaklar ve yağışların etkisiyle rekolte 400 bin tonlara düştü.

Çiftçinin kara gün dostlarını bir bir yok ederek piyasaya hakim olmak isteyen hainlere sözüm, “Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste!”
Üreticiler yıllardır kendilerini kene gibi ısıranların kimler olduğunu çok iyi biliyor. Şimdi de organik ürün sevdasında olan üreticileri yıldırmak için Rapunzel gibi üreticilere sertifikalar vererek güvence veren bir çiftçi dostunu daha yok etmek istiyorlar. Biz her zaman Rapunzel`in yanında olacağız. Rapunzel`in organik fındık üreticilerine sahip çıkmasını bekliyoruz.

Hatırlatması bizden.
Tüm Çiftçi dostlarımın, okuyucularımın ve halkımızın Kurban Bayramı`nı canı gönülden kutluyorum.

poyraz
11.10.2013 18:05:26
güzel bir yazı dizisi oluş teşekkürler