Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Selim EROĞLU


SEZAİ ABİ İÇİN NE DEDİLER?

SEZAİ ABİ İÇİN NE DEDİLER?


    Geçen haftaki yazımda, bundan on beş yıl önce elim bir sel felaketi neticesinde aramızdan ayrılan çok kıymetli başkan Sezai Nevik'in hatırasına bir yazı kaleme almıştım.
       Yazıma, yakından uzaktan çok sayıda yorum geldi. Başkanımızın seveni sayanı çokmuş. Hemen hemen herkesin bir hatırası var. Tarihe not düşme adına önemli gördüklerimi köşeme atmayı uygun buldum.
       “…Benim de merhum Başkan'la güzel bir anım var. Aramızda sadece selama dayalı bir muhabbet olmasına rağmen bir Pazar sabahı sevecen tavrıyla kırtasiyeye geldi. Selamdan sonra 'Samsun'a gideceğim ama önce seninle burada bir kahvaltı yapalım' deyince önce şaşırdım, sonra mutlu oldum. Beraberce sohbet ederek uzun bir kahvaltı yaptık. Sonra helalleşerek ayrıldık…” (Baki Balık-Öğretmen)
       “Rahmetli ile Kocaman'a ilk geldiğimiz günlerde tanış olduk. Kocaman'dan ayrıldıktan sonra da arada bir Borçka'ya gelince görüşürdük. Hala biz de unutamıyoruz”. (Ali Rıza Arslan-Emekli Öğretmen)
       “…Rahmetli babam için de Türkiye'nin en iyi kalp doktorunu ayarlamıştı. Ankara'da askerken aniden baktım gelmiş, koğuşa kadar girmiş. Ne güzel insandı…” (İsa Hapakaz)
       “Kocaman için varlığı ve adı yeterdi. Kimin ne sıkıntısı varsa, kim hastane kapısında kalırsa gider alır, çıkartır, gelirdi”. (İmdat Birli)
       “Sevdiğim, saydığım bir büyüğümdü”. (Bünyamin Demirtürk)
       “Sezai için söylediklerin çok doğru. Orhan Hocan ve ben de çok severdik. Bizi de buralarda hep aradı…” (Nükhet Boz Demiray-Kocaman Ortaokulu Eski Müdürü)
       “Yazını okudum, çok güzel yazmışsın hocam. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun inşallah”. (Sezai Uzun-Kocaman'ın Son belediye Başkanı)
       “Adamın hasıydı, maalesef kalmadı Sezai Abi gibiler”. (Muzaffer Karapıçak)
       “O benim de unutamadığım Belediye Başkanlarındandı! Onunla hayli hukukumuz olmuştur. Sosyal yönü kuvvetli, girişken, herkesle kolay iletişim kurabilen birisiydi…” (Seyfi Günaçtı-Eski Milli Eğitim Müdürü)
       “Hiç unutmadık, unutmayacağız”. (Ahmet Keskin)
       “Kocaman Başkanını kaybetti, ben ise “balim”i kaybettim. Rahmetli, bana öyle hitap ederdi”. (Yaşar Dellal-Düren Ülkü Ocakları Başkanı)
       “1991 yılında, İzmir-Dikili'de çalışırken beni de ziyaret etmişti. Köyümüze hayırlı hizmetleri unutulmaz”. (Nafiz Özgen-Emekli Polis)
       “Güzel insandı. Tanıdığım güzel hatıralar bıraktı. İnsanların gönlüne mührünü vurduğuna inanıyoruz”. (Abdullah Tunç)
       “Ardahan-Göle-Filizli Köyünde görev yaparken beni bulmuş (1988) ve bir gece misafirim olmuştu”. (Ahmet Al-Emekli Öğretmen)
       “Unutmadık, unutturmayacağız”. (Murat Akbaba)
       “Başkan olduğu yıllarda Kocaman İlköğretim Okulunda Öğretmendim. Beni sınıfta ziyaret ettiğini hatırlıyorum”. (Mustafa Cemal Tomar-Öğretmen)
       “Tam bir gönül adamıydı. Kini, garezi bir kenara bırakırdı; nasıl faydalı olurum diye koşardı”. (İdris Amanvermez)
       “Yüce Rabbim rahmet eylesin, mekânı cennet olsun” (Ethem Doğan)
       “Mekânı cennet olsun”. (İzzet Bodur)
       “Tanıyordum ama bilmediğim yönlerini de öğrenmiş oldum”. (Muammer Çiftçi)
       “Allah ü Teala, Sezai Abi'ye rahmeti ile, ihsanı ile muamele eylesin”. Mekânı cennet, derecesi âli olsun, inşallah ü teala”. (Necdet Amanvermez)
        “Kısa da olsa çalışmak nasip oldu Başkanımızla. Mekanı cennet olsun”. (Salih Özkan)
       “Sevdiğimiz bir büyüğümüzdü” (Havagül Amanvermez Bilişik)
       “Çok güzel yorumlamışsınız, ağzınıza, dilinize sağlık Selim Hocam. Gerçekten de aynısı idi”. (Yusuf Gümüş)
       “Dedemin çok kadim dostuydu. Nurlar içinde yatsın”. (Cumhur Züleyha Hamarat)
       “Böyle insanlar nadir gelir. Hayattayken değerlerini bilmek lazım”. (Abdullah Asar)
       “İyi bir insandı”. (Hulki Uzun)