Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


SILADAN MEKTUP VAR

Değerli Okurlarım;


Değerli Okurlarım;
Gurbette Terme özlemi içinde olan bir kardeşimiz belediye başkanımıza hem başarı diliyor hem de bir hatırlatmada bulunuyor.
Konu toplumun devamlı konuştuğu tarihi camii konusu.
Sizleri gurbetteki hemşehrimizin yazdığı ?dost mektubuyla? baş başa bırakıyorum.
Kalın sağlıcakla.
*** *** ***
?Başkana Dost Mektubu
Bir varmış bir yokmuş derken; olanlardan bahsetmek, yani eskiyi yeniye anlatmak, göstermek ve hatta yaşatmak demektir.
Gurbette yaşayan bir Termeli olarak memleketimi gerek sosyal medyadan gerekse aile fertlerimle konuşarak ve de Ankara´ya gelen Termeli arkadaşlarımla hasbihâl ederek takip ediyorum.
Son günlerde hızlı bir seçim süreci geçirdiğimiz ve bu seçimlerde bence kim kazanırsa Terme´nin kazanacağı bir seçimin gerçekleştiği malumunuzdur. Hal böyle olunca da mutlu oluyoruz. Çünkü bizler yukarıda da bahsettiğim gibi eskiyi yeniye anlatmak, göstermek ve hatta yaşatmak kısmını bekleyeceğimiz, sosyal olarak ilerlerken, kentsel olarak da gelişeceğimizi bildiğimiz kişilere oy verdiğimiz için mutlu oluyor ve inanıyoruz.
İşte bunlardan bir tanesi son günlerde sosyal medyadan sıkça paylaşımlara konu olan ve takribi 2017 yılı Eylül ayı içinde veya Ekim ayı başında ?Pazar Cami? restorasyon çalışmalarına başlanmıştır. Bu konuda ufak bir araştırma yapmayı kendime görev bilerek tanıdık arkadaşları arayarak işe başladım. Bu kapsamda işin ihalesini yapan kurumun idarecileri ile görüştüm. Aldığım cevabı bu çerçevede aynen sizinle paylaşıyorum.
?Soru: Söz konusu caminin restorasyon çalışmaları sizinde bildiğiniz üzere 2017 Eylül veya Ekim ayı başı gibi başladı. Tamamlanma zamanının 400 gün olarak belirlenmiş olmasına karşın 2019 Nisan ayı itibariyle hiçbir gelişme yok. Sebebini öğrenebilir miyim?
Cevap: Sizin de bahsettiğiniz üzere cami restorasyonu aslına uygun olarak projelendirilmiş ve öyle başlatılması uygun görülmüştü. Ancak bazı noktalarda hiç beklemediğimiz değişiklikler oluştu. Bunlardan bir tanesi çatı kiremitleri ile alakalı. İlk projede kiremitler ?çelik kiremit? olarak projelendirilmişti. Fakat sonradan kiremidin gerçek kiremit olması uygun görüldü. Bu çerçevede de proje revizyonuna gidildi. Proje revizyonu da bildiğiniz üzere onay süreçleri uzaya bilen aşama olduğundan dolayı biraz vakit kaybedildi. Diğer bir husus büyük çınarın bulunduğu mevcut avlunun tam ortasından TEİAŞ şebekesi geçmektedir. Söz konusu alanın altına WC ve Abdesthane yapılması planlanmaktadır. Bu kapsamda şebekenin yer değiştirilmesi gerekmektedir. Bunun için de TEİAŞ´a bilgi verilmiştir. Şebeke taşınma işlemleri tamamlanması beklenmektedir.?
Benim burada dinlediklerimden anladığım, işin sahibinin, işi görev edinip üzerine düşeni yapmamasıdır. Siyasilerden o kadar lüzumsuz şeyi isterken, böyle önemli bir şeyi istememesidir. Samimi olarak ifade etmek gerekirse olsa da olur olmasa da olur modudur.
Evet, sanırım bundan sonraki iş bence yönetim bazında etkili olabilecek mercilere kalmıştır. Benim bu çerçevede olayı kökünden çözebilecek en önemli merci olarak gördüğüm yer mevcut belediye başkanlığı makamıdır. Başkan Sayın Ali KILIÇ´ın projenin Terme adına sahibi olduğundan, hem takipçisi, hem de koparıcısı olması gerektiğine inanmaktayım. Çünkü Pazar Camii demek Terme, Terme demek Pazar Camii demektir. Sayın KILIÇ Terme´nin evladıdır. Bundan dolayı Terme´nin simgesi olan bir yapıtın bir an önce bitirilmesini sağlamak onun asli görevidir. O yapıt Terme´de her Termelinin küçüklüğünden bu yana anılarının olduğu bir yer olmakla birlikte, hatta birçoğumuzun okulların kapanmasıyla kuran dersleri aldığı, ramazanlarda teravih namazlarıyla doldurduğu, Cuma ve bayram namazlarında sokaklara kadar taşıp namaz kıldığı, yakınlarımızı ve dostlarımızı ebediyete uğurladığı ilçemizin sembolü olmuş bir mabettir.
Artık topu taça atma vakti bitmiştir. Vakit Camimizin bir an önce yeniden ibadete açılması vaktidir. Terme çayının gerdanlığını tekrar takma vaktidir. Evet, Sayın KILIÇ, görev sizi bekliyor. Terme size güvendi. Arkadaşımı tanıyorsam benim de sana güvenim tamdır.
Saygılarımla...?