Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


SİMENİTA´NIN GÖZ YAŞLARI


Terme´nin ilerlemesine engel olan faktörleri arada bir tekrar ediyorum.

İlçenin içinde iki gurup var. Biri ?Terme bitti. Terme´ye bakan yok. Terme´nin sahibi yok. Terme Göç veriyor. Terme´nin hali ne olacak?? derken, diğer gurup ise ?Terme kalkınıyor. Terme gelecekte yıldız olacak. Terme zenginliklerle dolu bir hazine?diyor.

Her iki gurup da bu güne kadar hiç bir konuda anlaşamamış, her iki gurubun da konuşmaları hep lafta kalmış icraata dönüşememiş.

Allah bize öyle güzel bir yer bırakmış ki biz o güzelliği hâlâ tanıyamadık.

Maviyle yeşilin buluştuğu doğal güzelliğini mi desem, Terme´nin gerdanlığı, incisi eşsiz kumsalını mı desem... Böylesine harika bir yer Simenit.

Tarihe mâl olmuş, tektonik olaylar sonucu meydana gelmiş, batık bir şehrin üstünde kurulmuş, haritalara geçmiş bir değer Simenit.

Bu göl, bu güne kadar orada yaşayan köylülerin geçim kaynağı idi. Balıkların her türü bulunurken İstanbul gibi metropol illere ıstakoz gönderiyordu.
Yine bu doğa harikasında yaban kuşlarının her türlüsü bulunuyordu.

Nedense sonraları, kanalların bilinçsizce göle akıtılması ve göl suyunun denize akım sirkülâsyonunun durmasıyla Simenit kahrından can çekişerek kendi kendini bitirmeye başladı.
Vah Simenitim vah! Seni böyle mi görecektim.

Şimdi soruyorum buranın kaybolmaması için o iki gurup birlik olup buraya neden sahip çıkmıyor?

Bu tarihi gölün başına taç giydirsek olmaz mı?

Bugün buraya sahip çıkılsaydı, yaz mevsiminde gelecek ziyaretçilerin hesabını siz yapın.

Çevremizdeki il ve ilçeler, dağla-ra suni kar yağdırarak kayak merkezi yapıyor. Çorak yerleri kuş cenneti ilan ediyor.

Van Gölü gibi bir yerde, vali muavini kurduğu kurgularla ?Canavar var? diyerek bölgeyi turizm bölgesi ilan etti. Biz de o güzelim Simenit´e sahip çıksaydık burası da turizm bölgesi olurdu.

Hep günah keçisi arıyoruz. O günahı da birilerinin sırtına bağlıyoruz. Kendimizi hiç yargılamıyoruz.

Gelin birlikte olalım. Sivil toplum örgütleri dahil olmak üzere amacına uygun çalışmak koşuluyla yarından tezi yok bu yere sahip çıkalım.

Suskun kalmayın, sevginiz bol, neşeniz daim olsun.