Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Hasan ÖZDEMİR


TEBRİKLER KAYMAKAM BEY

TEBRİKLER KAYMAKAM BEY


31 yıllık idarecilik ve meslek hayatımda önem verdiğim, insanları da en çok etkileyen şey ziyaret, ziyafet ve kıyafet üçlüsüdür. Öğrencilerin de en çok, sevdikleri öğretmenlerinden etkilendiği ve daima onları örnek aldıkları bir gerçektir. Güzel bir kıyafet giyerek sevdiklerinizi ziyaret etmek ya da onlara bir çay veya kahve ısmarlamak, sohbet etmek çok da zor bir şey değidir. Bir kahvenin kırk yıl hatırı olduğunu da var sayarsak, söylediğim bu kuralın önemi biraz daha artar.

Geçen hafta bir gazetede okuduğum haber başlığı şöyleydi. “ÖRNEK KIYAFET KAVGASI” Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, makam odasına gelen bir öğretmeni, giydiği kıyafet yüzünden azarlamış. Ayağında kot pantolon, renkli kareli gömlekli ve kravatsız olduğunu görünce:

“Hocam, siz öğretmensiniz, örnek olmak zorunda değil misiniz? Bu şekilde öğrenciler sizi nasıl örnek alacaklar?”deyince, öğretmenden, “Benim kıyafetim gayet iyi.” cevabını alan Kaymakam bey sinirlenmiş. Müdüre de kızmış, bunlara nasıl izin veriyorsunuz diye. Haklısınız sayın kaymakamım. Öğretmen örnek olmalı. Müdürün de eli kolu bağlı. Onun da yapacak bir şeyi yok. Öğretmen, kıyafetiyle, hitabetiyle, davranışıyla her şeyiyle örnek olmalı. Yürüyüşüyle, duruşuyla, yaşantısıyla okul içinde ve dışında da örnek olmalı.

Bir de buraya gelin bakın. Değişik model sakallılar mı istersiniz, çeşit çeşit kot pantolonlular mı istersiniz, daha neler neler, hangisini sayayım. Kravat derseniz süresiz izine ayrılmış. Ütülü kıyafetler mazide kalmış. Esnaf zaten takım elbise satamıyoruz artık diye kan ağlıyor. Montunu giyen doğru sınıfa. Yüz, ikiyüz kişilik öğretmeni olan okulları düşünün. Kimin veli, kimin öğretmen olduğunu bile anlayamazsınız. Bunun yanında örnek kıyafetli, duruşundan ve çalışkanlığından asla taviz vermeyen meslektaşlarıma da teşekkür ediyorum. Kıyafet karşınızdaki kişilere verdiğiniz önemi gösterir unutmayın.

EH NİHAYET
İlçemiz Bahçelievler mahallesine yapılmakta olan okul nihayet bitmek üzere. Bir bölümü iş adamı Kemal Soğancı tarafından yaptırılan, anne ve babasının adını taşıyan okul, İlçe Milli eğitim müdürümüz Özer Ersoy’un da yoğun çabalarıyla gelecek öğretim yılına yetiştirilecek. Darısı diğer işadamlarımızın başına. En güzel yatırım insana yapılandır, unutmayalım. Nasılsa adını veriyor, yaptırsın demek yerine, bir ucundan da bizler tutarsak çocuklarımız ve ilçemiz için daha güzel olacaktır eminim.

Yarınınız, bugünden daha güzel olsun. Kalın sağlıcakla…