Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hasan ÖZDEMİR


TEBRİKLER ŞENOL BAŞKAN

TEBRİKLER ŞENOL BAŞKAN


Seçimler biteli neredeyse üç ay oldu. Miliç sahili düzenlemesi, oraya tesislerin yapılması projesi ve çöp sorunu dışında elle tutulur, gözle görülür bir çalışma şimdilik göremedik. Ama ben inanıyorum ki, seçim çalışmaları esnasında vaadedilen projeler bir bir hayata geçirilecektir. Bunun için de zamana ve ekip çalışmasına ihtiyacın olduğunu biliyorum. Meydanlara ve çeşitli caddelere daha önceki dönemde yerleştirilen, yapımı esnasında da eleştirdiğim ve çok çirkin görüntüler oluşturan dubaların kaldırılması gerçekten çok güzel oldu. İlk defa balık pazarı dışında, ilçe merkezinde bir yerin balık satışı ve lokantası olarak hizmet vermesi de gerçekten benim özlemini duyduğum bir yer . Ama asıl sorun su, su, su…

SASKİ`ye devir edilse de, bu hepimizin sorunu. Yer altı kuyularından gelen su kaynakları bitince hepimiz yandık. Şimdiden 1 ve 2. katlar dışındaki katlara su güçlükle çıkıyor. Hidrofor olsa bile yeterli su gelmeyince, o katlar da susuz bir yaz geçireceğe benziyor. Ama zamanla bu sorunlara çözüm bulunacağına olan inancımı kaybetmeyeceğim.

Geçen yıl Belçika`nın başkenti Brüksel`de yapılan Avrupa belediyeler birliği toplantısında ülkemizi temsil eden başkanımız, bu yıl da aynı görevi yeniden yürütecek. Bu ilçemiz açısından gurur verici bir durumdur. Bu ziyaretlerin ilçemize olumlu katkısı olacağına inanıyorum. Hep derim, başarılı olmak için üç kural vardır. Ziyaret, ziyafet ve kıyafete dikkat edeceksiniz diye. Tebrikler Şenol hocam.

ÇATI ADAY
2014 seçimlerin bol olduğu bir yıl oldu. Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi için yeniden sandığa gideceğiz. Şimdiden hayırlı olsun. CHP ve MHP`nin ortak aday olarak gösterdiği Ekmelettin İhsanoğlu ismini daha önce de duymuştum.

Google amcadan rica ettim, bütün bilgileri verdi bana. Babası, 1924 yılında Cumhuriyet ilan edilince Türkiye`yi terk ederek Mısır`a yerleşmiş, orada doğmuş, orada ve Türkiye`de üniversiteler bitirmiş, dünyaca tanınan, birkaç dili çok iyi derecede konuşabilen alim bir insan. Ne var ki Türkiye bu alim insanı 1,5 ayda nasıl tanıyacak? Ya da o yaşı kendisini kısa sürede tanıtmaya yeterli gelecek mi? Ne diyelim bir bildikleri vardır herhalde. Bana göre Prof. Abdüllatif Şener ondan çok daha iyi olurdu. Hem herkesin tanıdığı, alim ve dürüst bir kişilikti. Bu bir seçim yarışı. Vatandaş ilk defa kendi oyuyla Cumhurbaşkanını seçecek. Hayırlı olsun.

Kalın sağlıcakla..
(28 Haziran cumartesi günü başlayacak olan Ramazan ayının, tüm İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum.)