Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Selim EROĞLU


TERME ŞEHİDİNE SAHİP ÇIKTI


Hain terör örgütü kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi.

Elazığ-Tunceli kara yolunda haince pusu kuran kanlı terör örgütü üç askerimizi şehit etti. Bu sefer ateş ilçemize düştü.

Hemşehrimiz Ortasöğütlü köyünden Özkan Özden daha 21 yaşında, hayatının baharında şehadet şerbetini içti.


Şehidimizi şahsen tanımıyordum ama, bunun ne önemi var. Ortasöğütlü nüfusuna kayıtlı olması ve Özden soyismini taşıyor olması dikkatimi çekti. Çünkü bu köyde akrabalarım var.


Şehidimizin ailesi İstanbul-Sultangazi´de yaşıyormuş.


Özkan Özden şehit olacağını adeta hissetmiş. ? Bir gün şehit olursam beni ne İstanbul´a ne de köyüme defnedin. Beni Samsun´da askerî şehitliğe defnedin. ? diye vasiyet etmiş. Bu sebeple şehidimizin naaşıCumartesi günü Samsun Büyük Camii´nde ikindi namazına mütakiben kılınan cenaze namazının ardından askerî şehitliğe defnedildi.


Şehidimize, hemşehrimize karşı son vazifemi yapmak üzere arkadaşlarla birlikte cenazesinde hazır bulundum. Öncesinden tanıdıklarımı bilgilendirdim. Herkesi katılması için teşvik ettim.


Büyük Camii´ye geldiğimde içerde ve dışarda vakit namazını kılacak yer bulamadım. Mahşerî bir kalabalık vardı. Mecburen yakında bir camiiye yöneldim. Akabinde cenaze namazı için Büyük Camii´nde zar zor yer bulabildim. Çünkü bütün Samsun oradaydı. Helallik istendiğinde ?helal olsun? nidaları asumanı inletiyordu.


Şehidimizin naaşı tekbirler eşliğinde cenaze arabasına konuldu. Anayol uzun süre trafiğe kapatıldı. Mahşerî kalabalık tam bir saat şehidini teşyi etti.


Resmi tören yapılmasına rağmen ? bize ait olmayan-cenaze marşı çalınmadı. Onun yerine büyük bestekar Itrî´nin meşhur ?tekbir? i hep bir ağızdan söylendi. ? Alluhü ekber ? nidaları yeri göğü inletti. Bu özümüze dönüş fevkâlade sevindirici bir durumdu.


Terme elli yedi kilometre uzaktan gelerek şehidine sahip çıkmıştı. Hatırı sayılır oranda Termeli cenazede hazır bulundu. Burası sanki Terme Pazar Camii´si gibiydi.


Konuştuğum kimi tanıdıklar ?daha fazla Termeli burada olurdu. Cenazenin nereye defnedileceğinin başta belirsiz olması tam organize olamamamıza sebep oldu. Onun için katılım bize göre az oldu. ? dediler.


Öncesinde Terme´de olmadığım için işin mahiyetini tam bilemiyorum.


Daha iyi bir organizasyonla katılım arttırılabilirdi diye düşünüyorum.


Henüz 21 yaşında genç bir kardeşimiz olan Özkan Özden şehit olacağını hissediyor ve ona göre vasiyette bulunuyor. Annesi, babası, akrabaları ve herkes acı içerisinde. Annesi tabutun başında metanetle feryat ediyor. Yaşanılan acıyı tarif etmek imkansiz.


Biz, vicdanımızın sesini dinleyerek acizane son vazifemizi yapıyoruz.


Fatihalarımızı okuyor, dualarımızı ediyoruz. Elimizden başka da bir şey gelmiyor.


Bir şehidimiz öyle diyor : ? Biz vurulunca değil, unutulunca ölürüz. ?

Şehidimizi, şehitlerimizi asla unutmayacağız, asla unutturmayacağız.

Terör örgütünün yaptıklarını da unutmayacağız. Hepsinin hesabı sorulacak. Bundan hiç şüphem yok.


Öyle inanıyorum ki şehidimizin ismi ilçemizde ölümsüzleştirilecektir. Belediye tez zamanda kalıcı adımlar atacaktır.

?Ey şehit oğlu şehit isteme makber
Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber? Şehidimize Allah´tan rahmet, başta anne babasına, yakınlarına ve bütün sevenlerine sabırlar diliyorum.