Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


TERME SEVDASI ANKARA´DA FİLİZLENDİ


Yazıma ?Platform nedir?? sorusuyla başlamak istiyorum.

Sözlük anlamıyla platform: Düşünce alanı, düşünce zemini, teknolojik anlamıyla uygulama ve ya hizmet alanında yazılım ortamıdır.

Yıllardır hep söylerim ?Terme çok şey istedi, fakat istediği şeylerin takipçisi olmadığından isteklerini hayata geçiremedi.?


Kısa süre önce Termeli bürokratlar, teknokratlar, STK´lar ve iş adamları Ankara´da bir kahvaltıda buluştu.


Hemşehrilerimiz, bu buluşmada Terme´nin geleceğini masaya yatırdılar. Aralarında yönetim kurulu oluşturarak, Terme´de yapılması planlanan projelerin Ankara´da takipçisi olacak çözüm merkezini kurdular.


Bu hareketin amacı güzel. Özlenen arzu edilen çalışmalardı bunlar. Bu platformu düzenleyenleri ve ilk ateşi yakanları tebrik ediyorum.


Platform üyeleri ?Geç kalmadık. Geçmişe sünger çekerek yolumuza devam edeceğiz? mesajını verdiler.


Platformun başlangıç noktası neden Ankara?


Nedeni, bakanlık düzeyindeki Termeli bürokratların Ankara´da olması.


Üyeler, platformu geleneksel hale getirerek kısa zamanda Terme´de düzenlemeyi, içeriğini daha da genişletilerek kurultay şekline dönüştürmeyi düşündüklerini ifade ettiler.

Benim düşüncem; Platform üyelerinin, Terme´deki bu çalışmalarında ilk gün yönetim kurulunun Terme gündemini oluşturması, ikinci gün Terme´nin tarihi yerlerini gezmesi ve üçüncü gün Miliç plajında pilav günü düzenlemesi gerekir.

?Çözüm Merkezinin? Ankara´da kurulması bizim için sevindirici. Hemşehrilerimizin bu çözüm merkezi sayesinde çözemediği sorunlarını ilgili yerlerle görüşerek kısa zamanda çözeceklerini düşünüyorum.


Sözümü yine tekrarlıyorum.


Çözüm merkezinin, ilçedeki ortak akılla istişare içinde birlikte hareketle çalışmalarını yürütmesi başarının kilidi açan anahtar olacaktır.


Terme´de dostluk, hepimizin özlem duyduğu bir kavram. Yıllarca toplumda duyarsızlık, birbirini kullanma, sevgi ve saygı yoksunluğunun bizi nerelere taşıdığı belli.


Kesinlikle toplumda ?BEN? sözünün ?BİZ? sözüne dönüşmesi gerekiyor. Yoksa tüm çalışmalar yine havada kalacak.


Bu yazacağım cümle belki bazılarını rahatsız edebilir. Biz de bir yere ?Çıkarın varsa gir, yoksa girme? olgusu hakim. Bu düşüncenin hakim olduğu yerde de iyilik yapma duygusu köreliyor.


Bu düşüncelerle yeni kurulan platformun ilçemize hayırlı olmasını ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yarınınız bugünden güzel olsun.