Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

B.Rahmi ÖZEN


TERME BELEDİYESİ Kültür-Sanat-Edebiyat ve Sohbet Evi-2

TERME BELEDİYESİ Kültür-Sanat-Edebiyat ve Sohbet Evi-2


    Dünyamız değişti: Dijital Bir dünyanın esiri olma yolundayız. Gençlerimizin elinde telefon... Önlerine bakmadan yollarda, caddelerde, sokaklarda telefon ekranlarında... Çok kanallar TV'ler ve internetlerle değerlerimizden her gün biraz daha uzaklaşan, kendilerini zararlı akımlara bırakan bir gençlikle karşı karşıyayız. İşte bu bakımdan teklifinde bulunduğum Terme Belediyesi kültür, sanat, edebiyat ve sohbet evinin büyük rolü olacaktır. Burada kültür, sanat, edebiyat ve fikir adamlarını dinleyen geçlerimiz, derin değerlerimizi tanıyarak manevî unsurlarla donanacaklardır. 
    Ülkemizin yeni Mehmet Akiflere, Necip Fazıllara, Payami Safalara, Arif Nihat Asyalara, Niyazi Yıldırım Gençosmaoğullarına, Yavuz Bülent Bakilere, Karakoçlara ihtiyacı vardır.
    Özlenen yeni nesil bu tür kültür, sanat, edebiyat ve sohbet evlerinden yetişir. 
    Üniversite yıllarımda kıt imkanlarımıza rağmen zaman zaman kalkar onca yolu kat ederek İstanbul Beyazıt'ta bulunan Küllük Kıraathanesine gider, büyük şahsiyetleri dinlerdik. Orada her hafta bir şair, bir edip, bir fikir adamı burada gençlere hitap ederdi. Bizler onların sohbetleriyle büyüdük. Onlardan aldığımız feyiz ve fikirlerle meslek hayatımızda hiç bir şeyden gözümüzü kırpmadan öğretmenliğimizi sürdürdük. Ülkemize pırlanta gibi gençler yetiştirdik.
    Teklifinde bulunduğum kültür, sanat, edebiyat ve sohbet evinde geçlerimizle derin değerlerimizi konuşacağız. İnsanî ve ahlâkî değerleri konuşacağız. Bizi biz yapan unsurları şiirimizi, romanımızı, öykümüzü, tiyatromuzu konuşacağız.