Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

B.Rahmi ÖZEN


TERME BELEDİYESİ KÜLTÜR-SANAT VE EDEBİYAT SOHBET EVİ

TERME BELEDİYESİ KÜLTÜR-SANAT VE EDEBİYAT SOHBET EVİ


    Çocukluğumun Terme'sinde bir tek ortaokul vardı. Lisesi yoktu Terme'nin. Liseyi okumak isteyenler ya Ünye'ye yada Çarşamba'ya gider, kiralık evlerde kalırdı.
    2018 yılında Terme'nin 8 lisesinde öğrencilerle söyleşi yaptım. Hemen hemen her okulun çok amaçlı salonlarında gençlerle bir araya geldik. Heyecanlı sohbetler yaptık. Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı nasıl ve hangi şartlarda yazdığını romantize ettiğim "Bülbülün Feryadı" adlı romanımdan tablolar sundum. Gençler beni pür dikkat ve heyecanla dinlediler. 
    Biz Termeli yazar-şair-gazeteci ve kültür adamları olarak Terme'de buluşup sohbet edeceğimiz; kültürel konularda fikir teadisinde bulunacağımız bir mekan mevcut değil. Yıllardır kendi aramızda böyle bir mekânın özlemiyle kendi kendimize söylenip duruyoruz. Böyle bir mekân olsa gençlerimiz bizi dinlese, bizler gençlerimizi dinlesek; kültür, sanat ve edebiyat dünyasından haberdar olsak veya haberdar etsek...
    Sayın Terme Belediye başkanımız Av. Ali Kılıç'tan böyle bir mekânı; kültür, sanat, edebiyat, gençlik ve arkadaşlarım adına talep ediyorum.
    Pazar Camimizin batı yönünde abdesthanenin üstü fıskiyenin güney cephesindeki bölümüne çevrenin, yeşil dokunun ve tarihi ahşap Pazar Camimizin estetik yapı ve güzelliğini bozmadan 30-35 kişiyi alacak şekilde ahşap bir kamelya-(çardak) yapılmasını istiyorum.
    Terme'nin güzel ruhlu insanlarıyla, geçlerle, kültür ve sanat adamlarıyla, öğretmen arkadaşlarla, ortaokul, lise ve üniversitede okuyan öğrenci kardeşlerimizle burada buluşup tatlı sohbetleri inşallah Sayın Belediye Başkanımızın, kültüre, sanata ve edebiyata bir hizmeti olarak adı geçen mekâna bu kamelyayı yapacağına inanıyorum.