Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


TERME, CAZİBE MERKEZİ OLACAK

TERME, CAZİBE MERKEZİ OLACAK


30 Mart`ta belediye Başkanı olan Şenol Kul`un 5 yıl içinde yapacaklarını, diğer başkanlar gibi toplantı salonunda halka açıklaması beklenirken Samsun`un yerel gazetelerinin birinde bir sayfa manşetle uzun uzun açıklandığını gördüm.

Halk biran önce sahaya inmesini beklerken Başkan, “Evde yangın var, yangını bir söndüreyim ondan sonra sahalara ineceğim, halkla kucaklaşacağım, onların sıkıntılarını ve dertlerini dinleyeceğim.”diyordu.

Gazetedeki röportajı bizim için sürpriz oldu. O açıklamalar Terme basınının bir araya gelmesiyle bir kahvaltı toplantısında açıklanabilirdi.
Başkanımızın bu görüşlerine de saygı duyarım.

Açıklamaları gerçekten çok güzel.

Terme`de uygulayacağı plan ve projelerin kısa, orta ve uzun vadeli olması, öncelikli olarak üç ana gurubu önde tutmasını başarısının işareti gibi görüyorum.
Neydi onlar: temiz çevre, temiz toplum, temiz siyaset.

Kul, “Bu projeler hayatiyete geçtiği zaman Terme`ye gelen bir daha Terme`yi unutmayacak.” diyor.

“Daha işin başındayız. Gerçekleştireceğimiz projelerimizi halkımızla da iki ayda bir toplantı düzenleyerek anlatacağız. Yine projelerinde tüm halkımızla birlikte çözümü için çalışmaları sürdüreceğiz.”

Beş yıl sonra Terme`nin neyi ön planda olacak? diye sorulunca Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Terme yatırım yapılacak bir ilçeye dönüşecek. Ben burada yaşamak istiyorum, buraya yatırım yapmak istiyorum denilen bir Terme olacak.
Göreceksiniz iki yıl içinde güdümlü bir çalışmayla Terme`yi cazibe haline getireceğiz.

Terme`nin gelecekte Ağva ilçesi gibi oteller diyarı, turistler için geleceğin cennet köşesi olacak.”

Şenol Kul, vizyon projeleri olarak adlandırdığı projelerini açıklarken Terme`nin tarihi yerlerinin önemine bir bir nokta koyuyordu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışacağını vurgulayan Başkan Kul, “Biz Terme`yi geleceğe hazırlamak için yola çıktık.” dedi.

İlçe merkezinde trafik sorununu çözmek için ilçeye giriş çıkışlarda güzergâh düzenlemeleri yapılacak. İlçenin en önemli sorunlarına neşter vuracak, kent konseyi kurulacak, kent konseyi ile farklı düşünce ve siyasi anlayışların kendilerini ifade etmelerine olanak sağlamış olacağız. Terme`de böylelikle sevgi yumağını oluşturacağız. Terme`nin belirli bir günü olarak Amazon Festivali düzenlemeleri için çalışmalar hızlanacak.

Meydan düzenlenmesinde Amazonların temsili heykeli konulacak.”

Belediye Başkanı Şenol Kul`un bu beş yıllık projesinin açıklanması herkesçe olumlu karşılandı yine bir parantez içinde İNŞALLAH! dediler.

Biz her ne olursa olsun çalışmalarının destekçisiyiz, her şey Terme için olduğu sürece. Kendilerini halkın içine bir an önce inmesini ve topa ayak vurarak oyunu başlatmasını bekliyoruz.

Yarınınız bu günden güzel olsun.

murat
29.07.2014 23:19:55
amin hocam.