Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Zeki ORDU


Terme ve Ünye`de Belediye Başkanları Ziyaretleri

Terme ve Ünye`de Belediye Başkanları Ziyaretleri


Seçimlerin sona ermesiyle yeni başkanı ziyaret etmek adettendir. Öyle ya en az bir sonraki seçime kadar göreve devam edecektir. Önce kendi partisi sonra da millet isterse görev süresi uzayacaktır.
Elbette kişileri başarılarından dolayı tebrik etmek, başarılar dilemek güzel bir şeydir. Biz de bu ziyaretlerle ilgili gözlemlerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Öncelikle şu anlaşılmalıdır ki bu ziyaretlere daha çok seçmen tarafından bakacağız. Kimin gelip gelmediğinden seçilen başkan sorumlu değildir. Biz bahsi geçecek olan yerlerin seçmen özelliğini de öne çıkaran bir yazı yazmak istiyoruz.

Bazı yerlerde aynı başkan görevine devam ederken bazı yerlerde değişti. Terme ve Ünye`de değişeceği seçim öncesinden belliydi. Çünkü daha önceki başkanlar aday olmadığı veya aday gösterilmediği için; değişiklik kaçınılmazdı. Bu vesile ile Terme Belediye Başkanı Sayın Şenol Kul ile Ünye Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çamyar`ı tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

Terme ve Ünye`de başkanların makam odalarının büyüklüğü aynı değil. Zamanında öyle planlanmış. Terme`de ki makam odası Ünye`ye göre iki kata yakın bir alana sahip. Bu açıdan daha ferah bir görünümü var.
Ünye Haber Gazetesi olarak 8 Nisan 2014 tarihinde saat 16.30 sularında Ünye Belediye Başkanını tebrik etmek için belediye binasına girdiğimizde ziyaretçi akını devam ediyordu. Başkanın makam odasının önünde kimin çalışan, kimin ziyaretçi, ne kadarının basın olduğu belli değildi. Makam odasına girdiğimizde de durum aynıydı. Birden çok heyet aynı anda içeride idi.

Belli ki vatandaşlar akın akın geliyordu. Hem tebrik hem istek bir birinin ardı sıra sıralanıyordu. Elbette bu durumda başkanın yapabileceği bir şey yoktu. Gönderilen çiçekler ise makam odasını doldurmuştu. Hatta dışarıda bile vardı. İlk bakışta ilçe tebrik için sıralanmış gibiydi. Belli ki bu ilginin ardından bazı istekler de gelecekti.

Ünye Haber gazetesi olarak başkanın makam odasında 5-6 dakika ancak kaldık ve kalabalık ortamı kısmen de olsa ferahlatmak için oradan ayrıldık. Bu arada bir hatıra fotoğrafı da çektirmeyi ihmal etmedik.
İki gün sonra. Saat yine 16.30 suları. Bu sefer Terme Bilgi Gazetesi yazarları olarak Terme Belediye >Başkanlığında idik. Bizi başkanın makam odasına aldılar. Makam odasında sadece biz vardık. Yirminin üzerinde bir ziyaretçi ekibi olarak kendimize bir yer seçtik. Başkan bey bizi güler yüzüyle karşıladı. Kısa bir hoş beşten sonra yaklaşık 1,5 saat Terme ile ilgili konularda fikir alış verişinde bulunuldu. Sanki bir istişare toplantısı gibiydi. Belli ki her şey önceden planlanmıştı ve o plan dahilinde biz de ziyaretimizi yaptık.

İnsan ister istemez düşünüyor. Düşünmeye lüzum yok görüyor. Arada sadece 48 saatlik bir fark var ve iki makam odası çok farklı görünümde. Ünye`deki aşırı ilgi ile Terme`deki düzen arasında bir karar vermek zor. Ancak Terme`de başkanla uzun süre sohbetin ardından kendisi ve yapacaklarıyla ilgili doyurucu bilgi alıyoruz ve söylediklerini de başaracak intibaı ile oradan ayrılıyoruz.

Her ikisi de yeni seçilmiş olmasına rağmen Sayın Şenol Kul`un kırk yıldır oradaymış gibi rahatlığı sanırım aynı makamı Kozluk Beldesinde de temsil etmesinden kaynaklanıyor olabilir. Tecrübe denilen şey bu olsa gerek.
Her iki başkanı tekrar tebrik ediyor, hayırlı hizmetler bekliyoruz.
Söz bitti, şimdi çalışma zamanı.