Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


TERME´DE İLK


Terme Belediyesi´nin, Termelilerin yıllardır özlem duyduğu etkinlikleri sahneye çıkartması halkın beğenisini kazandı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından çevre düzenlemesi yapılan Mavi Bayraklı Miliç Plajında, içinde dünya şampiyonlarının da bulunduğu 400 yüzücü yarıştı.

Yarışmalara konuk olarak davet edilen SAS Komandosu Namık Ekin ve eski yarışmacılardan Nejat Akkaş´ın oğlu Ahmet
Akkaş´ın da bu etkinliğe katılması organizsazyona ayrı bir renk kattı.


Terme´yi daha önce hiç duymadıklarını belirten şampiyonlar, ?Bu kadar güzelliğe sahip olduğunu görünce yurdumuzun güzel bir yöresini tanımamanın eksikliğini hissettik.? dediler.


Ben de şöyle düşünüyorum;


Terme, tarihi hazineleri ile gizli kalmış bir sandık. Bir türlü bu sandığı açarak o hazineleri değerlendiremi-yoruz. Son yıllarda başkanımız bu hazineleri tek tek gün yüzüne çıkarmaya çalışmaktadır. Bu da ilçemiz için umut vericidir.?


Miliç´teki Büyükşehir´in düzenlediği o Çamlık Parkı gerçekten Terme´ye ivme kazandırdı.


Sıcakların yoğun olduğu şu günlerde, insanların orada nasıl eğlendiklerini görmek gerek. İnsan kendisini Marmaris´te zannediyor.


Allah´ım o ne kalabalık topluluk. İğne atsan yere düşmüyor. Ben belediye başkanımızı, sessiz olan Terme´ye ses getirmeye çalıştığı için kutluyorum.


Bu etkinlikler düzenlenirken, yıllardır özlem duyduğum Terme´nin tarihini temsil edecek bir festivalin de ilçemizde düzenlenerek geleneksel hale getirilmesini başkanımızdan bekliyorum. Bu tür etkinliklerin Terme´ye hareket kazandıracağına inanıyorum.


Miliç sahilinde şampiyonlar kulaç atarken ben o maviliklere bakarak şunları düşündüm.


Terme´nin sessizliğini bozmak ne kadar da kolaymış. Ama işi bilene.


Terme´de ki dünya şampiyonlarının bir günlüğüne gelip gitmeleri bile ulusalda adımızdan söz ettirdi. Aynı zamanda ekonomimizi de canlandırdı.


Terme´nin tarihi değerlerine baktığımız zaman onların hayatiyete geçmesiyle Terme Karadeniz´in kıyısında bir gerdanlık olarak tanınacaktır. Bunların hayata geçirilmesi için yapanlara yardımcı olmamız ve birlikte hareket etmemiz gerekir.


Nankör toplumlar daima yarışmalarda geri kalır.

Yarınınız bugünden güzel olsun.