Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hasan ÖZDEMİR


TERME`DE OKUL YAPTIRMAK

TERME`DE OKUL YAPTIRMAK


İlçemiz, hayırsever insanların yaptırdıkları okullar bakımından, komşu ilçelerimize göre çok geride kalmıştır. Çarşamba`da hayırsever vatandaşların yaptırdıkları okul sayısı hayli fazladır. Ünye`de de durum, Çarşamba`daki gibi. Okulun tamamını vatandaş yaptırıyor, her şeyiyle bitmiş bir vaziyette ,Milli Eğitim Bakanlığına teslim ediyor.

Bizde, ilk defa hayırsever vatandaşımız Bülent Çavuşoğlu, gücü nispetinde bir adım atarak okulun yarı parasını verip, kendi adına bir Anadolu lisesi yaptırılmasına vesile olmuştur. Şimdi bu okulda dört yüze yakın öğrenci, eğitim öğretim görmektedir. Okulun yapılması esnasında ilçemizin bazı yardımsever insanları, maddi desteklerini esirgememişlerdir. Zaman zaman , “Kendi adına okul yaptırıyor madem ki, versin parasını yaptırsın, biz yardım edemeyiz.” diyenler olmuşsa da, yola çıkan yolda kalmamış, okul, il özel idaresinin katkıları ve zamanın meclis üyeleri ile ilçe başkanının destekleri sayesinde tamamlanmıştır.

Şimdi, ilçemizin Bahçelievler Mahallesine, hayırsever işadamımız Kemal Soğancı`nın katkılarıyla yapılan okula geldi sıra. Okulun üç katının betonarme işi, belediyemizin de katkılarıyla tamamlanmış olup, diğer işlerin bir an önce yapılması için gün saymaktadır adeta. Vermiş olduğu taahhüdü yerine getirerek, ilçemize bir okul daha kazandırılmasına vesile olan, sayın Kemal Soğancı`ya teşekkür ediyor, bu tür örneklerin çoğalmasını diliyorum. Bu çocuklar bizim, onlar için ne yapsak azdır. İkili öğretim nedeniyle, yatsı ezanı okunduğu halde, sınıflarda ders yapan çocukların yerine koyalım kendimizi . En güzel yatırım insana yapılandır, unutmayalım.

TERME`NİN ÜST GEÇİTLERİ
İlçemizin içinden geçerek, adeta ikiye bölen karayolu üzerinde iki tane üst geçit bulunmaktadır. Taşıtların ölümlü kazalara sebep olması nedeniyle, vatandaşların toplu istekleri dikkate alınmış, büyük paralar harcanarak ilçemize iki tane üst geçit yapılmıştır. Vatandaşlar üst geçidi kullanmak yerine, kendilerine daha rahat bir yolu seçmişler bu günlerde. Hemen üst geçidin altında bulunan, tel barikatlardan birer tanesini kaldırıp, alt geçit yapmışlar kendilerine. Üst geçidin üzerinde de otlar, ağaççıklar büyümeye başlamış. Başımıza yeni bir bela gelmeden, yetkililerin önlem alması çok iyi olacaktır, diyor ilgililere duyuruyorum.

SİYASİ SİMGEYE BAK
Fethiye sporlu futbolcular, İstanbul`da Fenerbahçe ile yaptıkları kupa maçına, “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim.” diyen, göğüslerinde “YÜCE ATATÜRK” yazılı tişörtlerle çıkmışlar, Fener`i de 2-1 yenerek saf dışı bırakmışlardı. Bunun üzerine Futbol federasyonu, “Atatürk`ün siyasi simge olarak kullanılması kabul edilemez.”diyerek bir bildiri yayınlamış. Bu davranış, suç teşkil edermiş.

Bizler başörtüsünü de, bayrağı da, şapkayı da, kalpağı da, kanca bıyığı da, kirli sakalı da, yeşil kravatı da, mavi gömleği de, şalvarı da siyasi simge olarak kullanmıştık. Bunların hepsi de bizim, hepsine de sahip çıkmak, bir arada yaşamak zorundayız.
Sağlık ve huzur dolu günler dileğimle, kalın sağlıcakla…