Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hasan ÖZDEMİR


TERÖR BELASI

TERÖR BELASI


Dünyada üç büyük din vardır. Müslümanlık, Hristiyanlık ve Yahudilik.
Müslümanların kutsal saydığı yer Kabe, Ortodoksların kilisenin başı Fener Rum Patrikhanesi, Yahudilerin, yani Hristiyanlar`ın merkezi Vatikan`dır.
Dünyada 2 milyar Hristiyan, bir o kadar da Müslüman var.

Müslümanlar her zaman gerek Hristiyan ve gerekse Yahudiler`in dinine saygı göstermiş, onlara karşı hoşgörülü olmuştur. Ama gelin görün ki Hristiyanlar ve Yahudiler her zaman Müslümanların kanını akıttıkları gibi, zaman zaman Müslümanların maneviyatıyla da oynamaya başlamışlardır. Bunun en yakın örneğini daha 1 yıl önce Gazze`ye girerek orayı yerle bir eden, bir de utanmadan Paris`teki mitinge katılan baş terörist İsrail başbakanından hatırlıyoruz.

Dünyanın dört bir yanında yaşayan Müslümanlara gerek kendi dindaşları tarafından, gerekse diğer dinlere mensup kişiler tarafından zulüm uygulanıyor.
Buna rağmen hangi Müslüman, Hristiyan veya Yahudi diniyle alay etmiştir.

Hangi Müslüman İsa ve Musa Peygamber`in karikatürlerini çizmiştir veya alay etmiştir. Onlar kendi çocuklarına peygamberlerinin isimlerini bile vermekten kaçınırken, biz çocuklarımıza hala İsa ve Musa ismini veriyoruz. Otuz yıldan beri terör belsına 30 bin şehit verdik. Afganistan`da, Irak`ta, Suriye`de yıllardır müslüman kanı akıtılıyor, NERDESİNİZ? Ölüm bizim için, terör belası yüzünden insanların öldürülmesini elbette istemiyoruz. Hiçbir dinde kasten öldürme yoktur.
Dinin de terörü olmaz.

Fransa`nın 11 Eylül`ü olarak adlandırılan katliamın elbette tasvibi yoktur.
Tüm dünya o saldırıyı konuştu. Günlerce dünya gündemini meşgul etti. Halbuki; 7 Ocak 2015 günü dünyanın birçok yerinde aynı gün katliamlar yaşandı. Yemen`de 37 kişi katledildi, 66 kişi de yaralandı. Somali`de 10 asker öldürüldü. Irak`ta 9 kişi öldürüldü, 35 kişi yaralandı. Mısır`da 2 kişi,Nijerya`da Boko Hama terörü 10 bin kişilik Bagad şehrinde 2 bin kişiyi katletti. Bütün bu katliamlar da 7 Ocak 2015 tarihinde yaşandı.

İstanbul`da aslında öğretmen olan, atanamayınca Polis olamaya karar veren Kenan Kumaş terör saldırısında şehit düştü. Ama ne yazık ki bu saldırılar kimsenin umurunda olmadı. Tüm Dünya görmezlikten geldi. Gözler kapandı, kulaklar tıkandı.

Dünya gündeminde sadece Fransa`daki saldırı vardı. Bütün yazılı ve görsel basın canlı olarak o saldırıyı ve rehinelerin kurtarılmasını vardı.
Fransa`da ölenler insan da Afganistan`da, Somali`de, Yemen`de, Irak`ta, Türkiye`de öldürülenler karga mı, kuş mu? Evet, 7 Ocak 2015 tarihini hiç unutmayacağız.
Ey dünya artık Müslüman kanından beslenmeyin. İnsanları dinlerine, dillerine göre sınıflandırmayın, insanlara insan olduğu için değer verin.

Paris`te öldürülen 12 kişi için Fransa`da yürüyen dünya liderlerini tebrik ediyorum. Keşke bu katliama gösterilen tepki bizim ülkemizde şehit olanlar için de gösterilseydi. Afganistan, Irak ve Suriye`de ölenler için de gösterilseydi. Bu birliktelik inşallah bundan sonra yaşanabilecek terör olayları için bir başlangıç olur diyor, sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.