Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

M. Yetkin KARAMOLLAOĞLU


TEŞEKKÜRLER BAŞKAN


Meydan düzenlemesinin yapıldığı bu günlerde, gazetemizi arayan çoğu okurumuz ?Şu ucubeyi kaldırttın?diyerek bizden haber yapmamızı istedi.

Biz de bir kaç sayı önce ?Termeliler Meydana Termeyi Temsil Eden Figür İstiyor? konulu bir haber yaptık.

Haberimiz üzerine belediye başkanımız Şenol Kul, ?Ben de, halkın düşüncesindeyim. Cumhuriyet Meydanına Termeyi temsil eden bir figür konulmasını istiyorum. Fakat bu konunun son sözü Büyükşehir Belediyesine aittir.?dedi.

Temsili figür konusu Terme´de konuşulurken ilçemizdeki çalışmaları yerinde incelemek için Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Terme´ye geldi.

Kendisini karşılayan Termeliler, çalışmalar için teşekkür ederek saat kulesinin kaldırılıp yerine ilçeyi temsil eden bir figür konulmasını istediler.

Halkın görüşlerini dinleyen Başkan Yılmaz, ?Sizlere katılıyorum. Fakat bu benim de elimde değil. Ancak meclisin vereceği ortak bir kararla bu yıkım gerçekleşir. Sizin orada temsilcileriniz var onlara da söyleyin.?dedi.

Haftalar sonra 8 Mayıs Pazartesi gecesi ansızın o kuleyi yıktılar. Sabahın erken saatlerinde saat kulesini yerinde göremeyen halk ?Yaşasın başkanlarımız. Teşekkürler Yusuf Ziya. Yıllardır hasret kaldığımız meydanımıza kavuştuk işte.? diyerek sevinçlerini belirtti.

Şimdi sıra Şenol Kul´da. Cumhuriyet Meydanına Terme´yi temsil eden bir figürün temeli atılmalı. Ayrıca Belediye binası ve diğer yıkılacağı söylenen binalar da biran önce netlik kazanarak, meydanımız gıpta edilecek bir meydana dönüştürülmeli.

Başkanımızın çalışmalarını halk takip ediyor. Terme ağır ağır uygar ilçelerin saflarına katılmaya doğru ilerliyor.

Tün bunların yanı sıra ilçemizde trafik sorunu da problem haline geldi. Yeni güzergahlar derhal projelendirilerek uygulamaya konulmalı. Halkımız eski alışkanlıklarından dolayı yeniliklere zor alışacak gibi görünse de, bu düzenleme yapıldığında her şey yoluna girecektir diye düşünüyorum.

İki caddemizin örnek düzenlenmesi Terme´ye değişik bir hava katmaya çoktan başladı. Gelecekte Terme´nin, çevrenin en modern şehirleri arasına gireceğini şimdiden söyleyebiliriz.

Sevginiz bol, neşeniz daim olsun.