Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Yılmaz İMANLIK


TEŞEKKÜRLER İKİZCE MİLLİ EĞİTİM


Anadolu´nun küçük şehirlerinin yazarlara ve kitaplara bakışı her zaman farklı olmuştur. Daha içten daha sıcak ve kucaklayıcı? Bugün buna bir kez daha şahit oldum.

İkizce?

Ordu´nun şirin mi şirin ilçelerinden biri? Küçücük bir şehir ama orada yüreği büyük insanların yaşaması bu şehri birçok büyük şehirden daha da büyütüyor insanların gözünde

Ortasından geçen nazlı dere, köprüleri, otantik yapısı, sıcakkanlı insanlarıyla bir şiirin mısralarını oluşturuyor sanki.

İkizce Milli Eğitim Müdürlüğü ?1 Çiçek 6 Renk? isimli güzel bir proje hazırlamış. Hani bir çok şehirde kağıt üzerinde hazırlanan ama uygulamada buhar olup giden projelerden değil. Milli Eğitim Müdürü Aykut Fidan, şube müdürleri Fatih Yıldız ile Murat Çilesiz ve Anadolu Lisesi Müdürü İsa Güney bu projenin her aşamasında destek olup projeyi takip ediyorlar. Bu proje vesilesiyle bizi de şöylesi ve imza günü için davet ettiler.

İkizce´ye ilk defa gittiğimde daha önce neden gitmedim konusunda kendime kızmadım değil. Önce İkizce İlkokulu minikleri ile masalı konuştuk. ?Altın Saz?ın tellerine birlikte dokunduk. Aslında onların hepsi benim için birer masal kahramanıydı.

Ortaokul öğrencilerinin hikaye kitaplarına karşı ilgisi beni oldukça sevindirdi. Bütün hikayeler aslında onları anlatıyordu. Okudukları her hikayede aslında kendilerini bulduklarından emindim.

İkizce Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle yaptığımız söyleşide öğretmenlerle birlikte Şube Müdürü Fatih Yıldız da bizleri yalnız bırakmadı.

Anadolu´nun saf masum ve gözleri geleceğe umutla parlayan gençlerle eğlenceli ve faydalı bir sohbet gerçekleştirdik.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu projesinin başka şehirlere de örnek olmasını temenni ediyorum. Özellikle küçük şehirlerde Anadolu çocuklarının kitaplara ve yazarlarıyla sohbet etmeye daha çok ihtiyacı var. Bir öğrencinin bir cümle daha fazla okumasını sağlayabilmişsem ne mutlu bana.

Hani yazarların yaşadıkları şehirde deyim yerindeyse ´irapta mahalli yoktur´ ya varsın yaşamadıkları şehirlerde olsun. Anadolu´nun bütün şehirleri bizim değil mi?