Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Seyfi GÜNAÇTI


Teşekkürler Termespor

Teşekkürler Termespor


İlçemizin tek dergisi `Terme Bilgi Pınarı`nın 6. sayısı geçen hafta okuyucularıyla buluştu. Dergi, dört ayda bir olmak üzere yılda 3 sayı çıkıyor. Demek ki, yayın hayatında iki yılı tamamlamış. Yazarından editörüne, müdüründen sayfa düzenlemeye kadar emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Bu bir gönül işi ürünüdür. Herkes bir ücret talep etmeden yazıyor ve Terme`de bir derginin yaşamasına katkıda bulunuyor. Ben de hasbelkader ilk sayısından bu güne kadar bir şeyler karalamaya, bana verilen görevi yerine getirmeye çalışıyorum.
Son sayıda yerimi Termespor`a ayırdım.

Termespor için, “Terme`nin gençliğe hediyesi. Zaman zaman tek eğlencesi…” demişim. Yaklaşık 6 aydır Coğrafya Öğretmenimiz Ali Alper ile birlikte bizim de hafta sonlarındaki eğlencemiz oldu Termespor. Dergi için bu konuyu hazırlamaya başladığımdan beri, bir mazeretimiz olmadıkça Ali Beyle birlikte Termespor`un iç saha maçlarını kaçırmıyoruz.

Biliyor muydunuz, bu sene Termespor BAL Ligi (Bölgesel Amatör Lig) 5. Gurupta mücadele ediyor. Artık sezonun sonuna geldik. Bitime iki maç kaldı. Hafta sonu Termespor, Çorum`un Ulukavakspor takımına misafir olacak. Sezonun son maçını da 12 Nisan Pazar günü sahasında Kastamonu 1966 ile oynayacak. Kastamonuspor, bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek gelecek yıl 3. Ligde oynamaya hak kazandı. İşte o maçın çok zevkli ve çekişmeli geçeceğini düşünüyorum. Hepinizi sezonun bu son maçını seyretmeye bekliyorum. Aman kaçırmayın!

Bir şey daha söyleyeyim mi? Termespor`un bütün iç saha maçlarını seyredemedik, fakat Ali Beyle seyrettiğimiz hiçbir maçı kaybetmedi Termespor. Hatta rakiplerine beraberlik şansı bile tanımadı, hep kazandı. Dilerim bu güzel gelenek Kastamonu maçında da devam eder.

“Termespor hep kazandı” derken, tesadüfen gol atmış, şansla kazanmış değil. Oynayarak kazanmıştır maçlarını. Hem de güzel oynayarak. Ben sevdim bu takımı. Yöneticisinden teknik ekibe, futbolcusundan malzemecisine kadar hepsinin payı var bu başarıda. En büyük pay, şüphesiz futbolcularındır. Hepsini tebrik ediyor, bize bu heyecanı yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum.

Teknik Direktörümüz Güven Gümüşdağ`a bir paragraf açmak istiyorum. Ben kendisini başarılı buluyorum. Gerek sahaya sürdüğü takım ile ve gerekse maç içinde yaptığı değişikliklerle, oyunu iyi okuduğunu ve elindeki kadroyu verimli kullandığını düşünüyorum.
Şu anda Termespor`un seyirci profili de bana göre sorunsuz. Seyrek olarak hoş olmayan sloganlar duyuluyorsa da, fazla ileri gitmeden bunlar uyarılıyor ve seviye korunuyor. Zaten yönetimin bu konuda kararlar aldığı ve huzuru bozacak davranışlara fırsat vermediği söyleniyor. Bafra maçında bizim arkamızdaki sırada bulunan seyircilerden, bazı edep dışı tezahürat sesleri gelmiş ve “Yanlış yapıyorsunuz. Daha edepli sloganlar bulabilirsiniz. Aksi halde ikinci yarı sizi Bafra`ya sokmazlar” diye kendilerini uyarmıştık. Sağolsunlar, onlar da bize ters bir karşılık vermemişlerdi.

Şu anda Termespor, 14 takımlı ligde 44 puanla 4. sırada bulunuyor. Bir ara 3. sıraya yükselmişse de, son maçlardaki kayıplar sebebiyle tekrar 4. sıraya geriledi. Ancak bu konumdan daha aşağıya düşmeyecektir. Çünkü bitime iki hafta kala 5. sıradaki Bartınspor ile arasında 8 puan fark var. Eğer sezon başında yok yere maçlar kaybetmeseydi, Termespor bugün şampiyonluk yarışı içinde olabilirdi.
Benim bir teklifim var.

Yönetim, insanın tadını kaçıran bazı gereksiz laflara kulak asmadan gelecek yıl da görevine devam etsin. Teknik kadro ile anlaşma sağlansın. “İlla ki gideceğim” diyenler dışında hiçbir futbolcu bırakılmasın. “Transfer yaptık” demek için transfer yapılarak takımın ahengi bozulmasın. Gerekli yerlere yapılacak 1-2 takviye ile eminim bu takım gelecek yıl şampiyonluğa oynayacaktır.

Teşekkürler Termespor.
Tebrikler Termespor.