Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Seyfi GÜNAÇTI


Trabzon´a yazık oldu, O aptala da yazıklar olsun!


Hafta sonu oynanan Trabzon- Fenerbahçe maçındaki olaydan söz ediyorum. Aslında, maç sonunda olanlar için ?olay? tabiri hafif kalır. Olanlar düpedüz ?rezalet?tir. Şimdiye kadar hiçbir yazımda bir olay için ´rezalet´ tabirini kullanmamıştım. Demek bu olaya kısmet imiş!

Spor barıştır. Spor kardeşliktir. Spor bir oyundur, eğlencedir. Lakin futbolun diğer sporlar arasında ayrı bir yeri vardır. Günümüzde futbol bir endüstri haline gelmiştir. Bu sektörde dönen paraların hesabını yapmaya bizim aritmetiğimiz kifayetsiz kalır.

Lakin bu kadarı da fazla!


Futbol bir endüstri dedikse o kadar ileri gidin demedik.


Biz, taraftarı tahrik eden yönetici istemiyoruz.


Biz, elde satır-bıçak maça gelen taraftar istemiyoruz.


Biz, futbolcuların ve hakemlerin en mahrem yerlerine küfür postalayan seyirci de istemiyoruz.


Hele de şehrini ve de ülkesini rezil eden taraftarı hiç istemiyoruz!


Trabzonspor Haber sitesi, o manyağın fotoğrafını paylaşmış. Hani çizgi hakemi Volkan Bayarslan´a arkadan saldırıp onu yere yıkan ve tekme tokat döven manyak var ya, ondan söz ediyorum.


Fotoğrafın altına bir de yorum yazmışlar:


?Adam görün adam! Gelecek mi gelsin saha kapatma cezası. Bu yumruk şereftir şeref!?


?Şeref?miş. Ne şerefi yahu?


Demek orada manyak bir tane değilmiş!


İnsanları arkadan vurmak ne zamandan beri ?şeref? sayılıyor? Hele de Trabzonlu için?..


Bu fotoğrafa hayli yorum yapılmış. Peş peşe yorum yapan 15 kişiden 13 tanesi hareketi kınıyor. Benim de düşüncelerime tercüman olan iki örnek:


Erhan Zaman: Salak admin. Bu adam değil, adamlıktan nasibini alamamış bir hayvandır. Hatta hayvan bile bundan daha adamdır. Rakibe gücünün yetmediği yerde kaba kuvvete başvuran hayvan sürüsü bir taraftara sahibiz, maalesef! Bunu yapanlara ne kadar sövsem azdır?


Aslan Karakaş: Şimdi Trabzonspor müthiş top mu oynadi da hakki çalindi saniyorsunuz? Bi de gelmiş bu hiyari adam ilan ediyorsunuz, hamsi kafalilar?


Aslan Karakaş önemli bir konuya değinmiş. Sanki Trabzonspor çok iyi top oynadı, goller attı da hakem saymamış gibi davranıyorlar. Ben maçın ilk yarısını seyrettim. Fener kalesine Trabzon´un ilk şutu 21. dakikada geldi. O topu kalede Volkan Demirel değil, dedem olsa tutardı? Sonra devre sonuna kadar ne
oldu? Trabzon´un Fener kalesine başka şutu geldi mi?


Efendim, hakem Trabzon´un bir penaltısını vermemiş! Pozisyon bana göre de penaltıydı. Ama hareket çok çabuk gelişti. Hakem görememiş olabilir. Geçmişte Trabzon lehine böyle durumlar olmamış mıdır? O zaman tepki koydun mu? Yahut çıkıp ortaya, ?Rakip takımın bir penaltısı verilmedi?? dedin mi? Kaldı ki,

Trabzonspor kıytırık bir penaltıya bel bağlayacak takım değildir. Çıkacaksın, 1970´li yıllardaki gibi topunu oynayacaksın. O günlerde olduğu gibi 5 maçtan üçünde Fener´i yeneceksin. Ben de seni alkışlayacağım.


Bu, Trabzon´a yapılan kaçıncı zulüm? Geçmişte bir Sivas maçı var: 12.8.2007. Son dakikada sahaya atlayan bir manyak olayları başlattı. Trabzon´un bir sezonunu mahvetti. Üstelik Trabzonspor 1-0 önde iken? O maçta ben de hakemi(Bülent Demirlek) kınadım. Ama asla şiddeti önermedim. Maçın bitimine
sadece 1 dakika kalmıştı. Birkaç taraftar sahaya inmiş olsa bile, sen hakem isen sahaya çıkar bir 60 saniye daha düdük çalamaz mıydın? Kaldı ki, hakeme bu ortam o zaman hazırlanmıştı.


Olay çıkaranlar 3-5 kişi olsa bile zararı Trabzon´a oluyor. Trabzon´un adı lekeleniyor. Ben artık Trabzonspor taraftarını savunamıyorum. Kendini bilmezler çok zor durumda bıraktı beni!..


Mehmet Çelik yorumunda, ?Benim bildiğim gerçek Trabzonlu adamı arkadan vurmaz? demiş. Doğrudur. Öyleyse Trabzon´u rezil eden bu aptal Trabzonlu olamaz! Onun şeceresinin araştırılmasını istiyorum. Çıkacak sonucu da şimdiden merak ediyorum.

Umarım bu son olur ve olanlar herkese ders olur. Hem de iyi bir ders!