Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ahmet SEZGİN


TÜBİTAK BİLİM FUARI HEYECANIMIZ

TÜBİTAK BİLİM FUARI HEYECANIMIZ


    Bir buçuk yıldır Türk dili ve edebiyatı öğretmeni olarak görev yaptığım Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde kıymetli öğretmen ve öğrencilerin özveri ve gayretleriyle 25 ve 26 Kasım tarihlerinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı yapıldı.       
    TÜBİTAK Bilim Şenliğimiz çok başarılı, heyecanlı ve güzel gerçekleşti. Birbirinden farklı, ilginç ve faydalı 17 proje, başarıyla hazırlanıp sunuldu. Öğretmen arkadaşlarımızın emeği, fedakarlığı, samimiyeti, sorumluluğu üst seviyedeydi. Öğrencilerimizin ilgisi, heyecanı, gayreti, sabrı, sunum başarısı, temsil kabiliyetleri de çok iyiydi. Açılış törenimiz, protokol ve misafirlerin ilgisi, okulların ziyaretleriyle takdir ve tebrikleri de memnuniyet vericiydi.              
    Okulumuzun idarecileri de öğretmenleri de öğrencileri de çok duyarlıydı. Başta görevli öğrencilerimiz olmak üzere bütün öğrencilerimiz çok şey kazandı. Unutulmaz hatıralar biriktirdiler. Pandemi sürecinde bunalan, asosyal olan öğrencilerimiz sosyalleşti. Hem zihinsel hem de ruhsal olarak daha da gelişti. Edebiyata, okumaya, kitaba, araştırmaya, ilme ilgileri çok arttı. Okul aidiyeti, öğretmen öğrenci ilişkileri daha iyi hâle geldi. Bu bilim şenliği, okulumuzun tanıtılmasına büyük katkı sağladı.       
    Okulumuzda büyük bir heyecan ve başarıyla gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda çok mutlu oldum. Okulum Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesiyle gurur duydum. Gelecek adına daha çok umutlandım. Bilim şenliğine emek veren başta Ebru Erdoğan Hocam olmak üzere  bütün arkadaşlarımızı, idarecilerimizi, sorumlu öğrencilerimizi yürekten tebrik ederim.     
    Temel Kır Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı çerçevesinde "Termeli Şair ve Yazarların Tanıtılması" projemiz de vardı. Ben, bu projede hem sorumlu öğretmendim hem de Termeli şair-yazar olarak eserleri tanıtılan kişilerdendim. Projemize davet ettiğimiz kıymetli yazarlarimızın yanı sıra uzakta olan Senai Demirci, Hüseyin Özbay, Mustafa Can ve Celal Demir gibi Termeli değerli  şair ve yazarlarımızın biyografi ve eserlerinden örnekler sergiledik. Termeli ve Terme'de yaşayan bütün yazarların kitaplarını imkânlar ölçüsünde tanıttık. Ayrıca Termeli ve Terme'de yaşayan Baha Rahmi Özen, Yılmaz İmanlık, Azmi Taşdan, Seyfi Günaçtı, Abdullah Kuşkovan isimli  yazarlarımızı projemize davet ederek onları öğrencilerimizle buluşturduk, kitaplarından bazılarını öğrencilerimize imzalatma imkânı  sağladık, mini sıcak söyleşiler gerçekleştirdik. Zeki Ordu ile Selim Eroğlu isimli yazarlarımız projemize davet edildikleri halde mazeretleri sebebiyle katılamadılar.      
    Gerek ilçe protokolü gerekse öğretmen ve öğrenciler, Termeli yazar ve şairler projesinden çok olumlu etkilendiklerini heyecanla ifade ettiler. Özellikle de Rıfat Ilgaz ve Turgut Uyar gibi büyük şair ve yazarların bir dönem Terme'de yaşamış olmalarına, Terme'den bahsetmelerine heyecan duyup şaşıranlar oldu. 
    Birçok öğretmen ve öğrenci, Termeli yazarların bazı kitaplarını okumak üzere yazarlara imzalattılar. Yazar ve şair olarak eserleriyle hem Terme'mizi en iyi şekilde temsil eden hem de kültür ve sanata hizmet eden değerlerimizin hayattayken kıymetlerinin bilinmesine vesile olundu. Okul Müdürü ve Şair-Yazar Mehmet Türkan Hocamız tarafından projemize destek veren yazar ve şairlere hizmetlerinden dolayı birer teşekkür paketi takdim edildi.         
    Termeli şair ve yazarlarımızın fedâkarlıkları, duyarlılıkları, sohbetleri, öğrencilerimizin ilgi ve memnuniyetleri de çok güzeldi. "Termeli Şair ve Yazarların Tanıtılması" projesinde görev alan Tuğba Özbaş, Emine Kıvrak, Fatmanur Baş, Rabia Kesgin ve Hilal Şevval Var isimli sevgili öğrencilerimiz, projemizde özgüvenleri, sorumluluk, sabır, azim ve iletişim becerileriyle üstün bir başarı sergilediler. Gül yürekli kızlarımızı yürekten tebrik ederim.      
    Değerli yazarlara, öğrencilerimize, yöneticilerimize, okul müdürlerine, misafir öğretmen ve öğrencilere  çok teşekkür ederim. Bu bilim şenliğinin nice hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ederim.