Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

ALTIN KALEMLER


Tuğba KESKİN

?15 Temmuz Kahramanlarına Mektup Yarışması? M.Akif Ersoy Anadolu Lisesi Üçüncüsü Mektup


Özgürlüğümü, Canımı ve Namusumu Borçlu Olduğum Kahraman Yiğitler,

Bilmiyorum, nasıl ifade edilir düşünceler.Tek bidiğim, darbenin sadece hükümete değil, millî iradeye, millete atılmasıydı. Hainler ,aslan gibi ölmek yerine köpek gibi yaşamayı tercih ettiler. Her şeyden önce iman gücü kazandı o gece. Kalpler birdi, düşünceler birdi o gece.

Hainlerin amacı, vatanı bölmek, paraçalamaktı.Ama bilmedikleri bir şey vardı:Hainlere vatanını verir miydi bu asil millet? Bu topraklar kanla sulandı, nice gözyaşları akıtıldı. Nene Hatunlar, Sütçü imamlar, Mehmetçikler vermedi bu toprağı. Bu topraklar kolaylıkla vatan olmadı, uğruna sayısız canlar verildi.

Çok şey borçluyuz size.Vatan borçluyuz her şeyden önce. Gözünüzü kırpmadan ?Allahuekber? nidalarıyla ölüme koştunuz, kormakmadınız ölümden. Korktuğunuz tek şey vardı: O da vatanın bölünmesiydi.

Vatanı borçlu olduğum yiğitler,

Siz, vatan dediniz, namus dediniz, özgürlük dediniz. Çiğnetmediniz namusumuzu, çiğnetmeyeceğiz. Zulüm yapıldı o gece.Haykırışlar, gözyaşı, kan?
Buna rağmen yılmadınız, ?Allah? dediniz. Allah diyen yıkılır mıydı?

Canımızı borçlu olduğumuz aziz şehitler,

Canımızdan can gitti.Bu topraklar kanla vatan olmuştu, yine kanla vatan oldu. Hainler köprüyü kapatmışlardı milletin vergisiyle, emeğiyle, alınteriyle yapılan köprüyü. Sizler vermediniz köprüyü. Tankların altına yattınız, ölümle yarıştınız.Ölüm korkutmadı sizi o gece. Vatansız yaşamak zaten ölümle eş değerdi değil mi? Ölmediniz ki siz, rütbelerin en büyüğünden şehit oldunuz.

Vatansızlar, milletin meclisini bombaladı. Halka atılmıştı o bomba.Ama meclisinin etrafını kuşatıp korudu o halk. Milletvekillerimiz kaçmak yerine mecliste ölmeyi yeğlediler.O günden sonra meclis, artık ?Gazi Meclis? oldu.

Ülkemiz bir gecede Suriye oldu, Filistin oldu, Irak oldu. Cuntacı teröristler, devletin içine sızarak kan akıttı, can aldı. Onlar cephanelerine güvendiler.
Onlarda silah vardı, bizde bayrak vardı. Onlarda tank vardı, bizde yürek vardı. Onlarda tüfek vardı, bizde iman gücü vardı. Emellerine ulaşamadılar.

Çünkü insan gücü değil, iman gücü kazandı.

Aziz şehitler,

Siz ki bayarağa kan verensiniz. Siz ki uğruna kan döküp toprağı vatan yapansınız. Siz ki, 15 Temmuz´da destan yazansınız. Bu destan, unutulmaz destandır.15 Temmuz, sizin bayramanız, bizim miladımızdır. Ruhlarınız şad olsun.Allah rahmet eylesin size.