Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ahmet SEZGİN


“TÜRKÇENİN FERYADI VE DİL DAVAMIZ” HAKKINDA (2)

“TÜRKÇENİN FERYADI VE DİL DAVAMIZ” HAKKINDA (2)


    “Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız, alanında bir araya getirilmiş fevkalade orijinal bir derleme. Bu bakımdan kültür, medeniyet, edebiyat, sanat verimleri olarak dil ve Türkçe bahsinde kalem oynatmış değerli isimleri bir arada bulmak son derece dikkat çeken bir vefa örneği oluşturmuş aynı zamanda. Türkçenin serüvenine dair altı çizilesi satırlar bir araya getirilirken meselenin geçmiş, günümüz ve gelecek olarak üç sacayağına özellikle vurguda bulunulmuş.” (Reşit Güngör Kalkan)
    “Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız; dil bilincinin oluşması, dil sevgisi ve öztürkçecilik adıyla dilde fakirleşme, yabancı dille eğitim faciası, dil ve kültür anarşisi gibi meseleleri ele alan bir baş ucu kitabı.” (Behcet Gülenay)
    “Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız'da benden de bir yazı koymuşsunuz.. Çok teşekkür ederim. Verimli kaleminizden nice eserlere...” (Sevinç Çokum)
    “Sevgili Ahmet, kültür, sanat, dil ve edebiyatımıza hizmet yolunda gösterdiğin gayretleri, büyük bir gururla takip ediyorum ve yazdıklarını okumaya çalışıyorum. ‘Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız’ adlı son kitabın şu anda önümde. Çok güzel bir kitap olmuş. Kalemine sağlık. "Ön Söz"de ve "Giriş"te söylediklerini zevkle okudum. İnşallah faydalı, bereketli ve hayırlı sonuçlara vesile olur.” (Prof. Dr. Mustafa Özbalcı)
    “Kıymetli hocam, büyük bir emek sonucu meydana geldiği aşikar olan çalışmalarınızdan dolayı sizi yürekten tebrik ediyorum. Güzel dilimize olan sevginin ve Türkçemiz karşısındaki hassasiyetin bir nişanesi olan çalışmanız özellikle takdire şayan...Tebrik ediyor, çalışmalarınızın daim olmasını diliyorum.” (Prof. Dr. Hasan Akçay)
    “Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız, Türk dili üzerine yazılan birbirinden kıymetli yazıları bir araya getirmiş. Sekiz bölüme ayırarak tasnif ettiği yazıların 8. bölümünü Türk dili sevgisini ve meselesini dile getiren şiirlere ayırmış. Şair duyarlılığını da göstermiş böylelikle.” (Ahmet Doğru)
    “50 civarında değerli akademisyen ile, dil ve kültür davasını kendisine dert edinmiş yazar, şair ve fikir adamlarının, makale ve denemelerinden derlenmiş ve 20 senelik titiz bir çalışmanın ürünü olan bu kitabın dil davamıza önemli bir katkıda bulunacağına eminim.” (Suzan Tüter Mumcu)
    “Dil meselesini seçkin kalemlerin dergilerde yer alan makaleleriyle ele alan Ahmet Sezgin Hoca, farklı bir metot izlemiş... Onlarca kitabı okuma yerine dil meselesini bu kitabı okuyarak anlamanız mümkün.” (Mehmet Ali Abakay)
    “Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız, Türkçe için emek vermiş akademisyen ve yazarlarımızın dil hakkındaki seçme yazılarından oluşan bir derleme. Bilhassa dil alanında çalışma yapanlara kaynaklık etmesi açısından değerli bir eser.” (Zeynep Sati Yalçın)
    “Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız isimli kitabın başucu/başvuru kitaplar kapsamında olduğunu söyleyebilirim. Dili ve Türkçeyi dert edinen herkesin okuması gereken Türkçe bilinci ve meseleleriyle ilgili derli toplu bir çalışma…” (Mustafa Ökkeş Evren)
    “Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız isimli kitabında farklı yazarların dil üzerine yazdığı yazılar bir araya getirilmiş. Bu tarz bir çalışma hiç görmemiştim. Çok istifade edebileceğinize inanıyorum. Özellikle öğretmenlerin ve dil sevdalılarının okumalarını tavsiye ederim.” (Yunus Emre Altuntaş)