Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ahmet SEZGİN


“TÜRKÇENİN FERYADI VE DİL DAVAMIZ” HAKKINDA (3)

“TÜRKÇENİN FERYADI VE DİL DAVAMIZ” HAKKINDA (3)


“Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni/ Yazar Ahmet Sezgin'in usta kalemlerden derleyerek kitaplaştırdığı Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız isimli eseri ile dilimize kıymetli bir katkıda bulunmuş. Türkçe kalıplara Batı sentezli kelimeler sıkıştırılarak Türkçemizin zihinlere sızan yozlaştırılmış yarasını tedavi edebilecek bir merhem niteliğinde.” (Sevgi Korkusuz)

“Ahmet Sezgin’in özellikle Türkçemiz ve dil üzerine yapmış olduğu derleme oldukça önemli. Türk edebiyatının ustalarından seçmiş olduğu Türkçemiz ve dil üzerine yazılar, herkesin okuması gereken bir kitap. Dil bilincinin oluşmasında ufuk açıcı yazılar yer almış.”

(Mehmet Kurtoğlu)

“Yahya Kemal Beyatlı'dan Nazan Bekiroğlu'na, Oktay Sinanoğlu'ndan Alev Alatlı'ya, Yavuz Bülent Bakiler'den Sâmiha Ayverdi'ye kadar geniş bir yelpazenin yazılarından oluşan Türkçe konulu derleme kitabı Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız, oldukça faydalı bir eser durumunda. Nice hanelere girmesi, nice baskılar yapması temennisiyle…” (Fatma Pekşen)

“Okumak; önemli olmakla beraber ne okuduğumuz, nasıl okuduğumuz, okuduklarımızın doğru ifade edilip edilmediği hususları da önemlidir. Bunu öğrenmenin çeşitli kaynakları elbette mevcuttur. Ancak ben bu konuda oldukça güzel derlenip titiz bir şekilde okuyucuların istifadesine sunulmuş olan değerli Eğitimci-Yazar Ahmet Sezgin imzasını taşıyan ‘Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız’ adlı eseri sizlere tanıtmak istiyorum. Küçük, büyük okumaya hevesli herkesin kitaplığında bulunması gereken, el emeği göz nuru bu eseri meydana getiren Ahmet Hocama çok teşekkür ediyorum.” (Celal Demir)

“Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız isimli kitabında farklı yazarların dil üzerine yazdığı yazılar bir araya getirilmiş. Bu tarz bir çalışma hiç görmemiştim. Çok istifade edebileceğinize inanıyorum. Özellikle öğretmenlerin ve dil sevdalılarının okumalarını tavsiye ederim.”

(Yunus Emre Altuntaş)

“Dil ile ilgili derleme harika olmuş, ellerine sağlık... Devamını dilerim.” (Adnan Şenel)

“Birçok değer gibi erozyona maruz kalmış olan dil davamızı hassasiyetlerimize tekrar taşıdığınız için kendi adıma size müteşekkirim.” (Dr. Süleyman Pak)

"Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız, derli toplu güzel bir seçki olmuş. “ (Ali Göçer)

"Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız; Türk dili ile ilgili edebiyatımızın önemli kalemlerinin denemelerinden oluşuyor. Büyük titizlik ve objektif olarak hazırlanan bu seçki ile dil meselelerine geniş bir zaviyeden bakabilmek mümkün görünüyor.” (İsa Koyuncu)

“Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız adlı kitap; güzel Türkçemizin meseleleri ve bunların nasıl ortadan kaldırılıp yeniden eski saygınlığına kavuşturulabileceğine ilişkin yetkin isimlerin yazılarından derlenen, başucu niteliğinde bir çalışma. Gençlerimize çok güzel bir armağan olacağı kanaatindeyim.” (Hatice Toprak Çevik)

"Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız adlı kitapta Türkçe bilinci ve meseleleri ile ilgili geçmişten bugüne yazarlarımızın yazıları, şiirleri bulunmaktadır. Bize düşen görev ise okumak ve de okutmak.” (Sündüs Arslan Akça)

“Dil bilincinin vücut bulmuş nüvesi ‘Türkçenin Feryadı ve Dil Davamız’, ‘Türkiye Hepimizin, Türkçe Hepimizin’ çalışmalarımın adeta kitaplaşmış hâli. Tebrik ve teşekkür ediyorum.” (Gurbet Duymuş)