Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Nazmi KILIÇ


TUT ELİNİ ÖĞRETMENİN

TUT ELİNİ ÖĞRETMENİN


    Tut elimi öğretmenim. Hem de çok sıkı tut, sakın bırakma. Her zamankinden daha çok muhtacım senin ellerlimi sıkıca tutmana. Elimi öylesine sıkı tut ki koparamasın senden bizi çekemeyenler. Zarar vermesin bize, size ve geleceğimize. 
Senin ellerindir beni hayata bağlayan. Hayatın zorlu engelli yollarını kolay aşabilmemi sağlayan, yine senin elindir öğretmenim. Senin ellerindir bana güç kuvvet veren. Bitmesin gücün, tükenmesin enerjin. Benim ve geleceğimin enerji kaynağı sensin. Dikkat et sakın kurumasın bu kaynak, izin verme kurutmaya çalışanlara. Daha güvenle bakalım aydınlık geleceğe ve huzurlu yarınlara.
    Tut elimi biricik öğretmenim. Sen rehberimsin benim, bense ülkemin geleceğiyim. Senden aldığım güçle, enerji ile yürüyeceğim geleceği kurmaya. Elimi sıkı tutarsan rahat aşarım koskoca engelleri. Seninle birlikte kolay aşarım o yüce dağları. Seninle birlikte dağıtalım oluşursa yurdumun üstündeki kara bulutları. Seninle el ele vererek aydınlatalım o zifiri karanlıkları.
    Tut elimi canım öğretmenim. Sarılayım kalemime daha sıkıca, daha güçlü yazayım senin, benim ve ülkemin kaderini beyaz sayfalara. İnci gibi dizilsin bembeyaz sayfalara duygularım, rüyalarımı süsleyen o mutlu yarınlarım. Öyle etkili, öyle görkemli yazayım ki kalmasın geleceğimize dair endişeler. Öyle bir endişe ki bu seninle ancak senin varlığınla dağılsın, kaybolsun birer birer olumsuz düşünceler. Yeter ki sen elimi tut öğretmenim, güven ver bana, benim gücüm kudretim ol.
    Tut elimi benim, öğretmenim. Birlikte çizelim mor sümbüllü dağları ve kardelen çiçeklerini. Denizin mavisini, başakların sarısını, ovaların yeşilini çizelim öğretmenim. Irmaklar çağlasın yurdumun dört bir yanında. Doldursun susuzluktan yarılan topraklarımızdaki çatlakları. Olgunlaşsın ekinlerimiz, bereketlensin topraklarımız, dolsun ambarlarımız. Yarınlarımız daha güvenli, daha aydınlık ve daha huzurlu olsun.
    Tut elimi öğretmenim. Dün nasıl sevgiyle ve şefkatle tuttuysan yine öylece tut ellerimi. Senden öğrendim ben sevgiyi şefkati. Küçüklere sevgiyi, büyüklere hürmeti, hoşgörüyü ve adaleti. Sen öğrettin bana vatan ve millete sadakati. İlk kez sen anlattın bana bayrağımızdaki ayı ve hilali. Bayrağımızdaki kırmızı rengin neyi temsil ettiğini, tıpkı bir ninni gibi fısıldarcasına, ilk kez senden duydum. Vatanıma, milletime ve insanlığa nasıl hizmet etmem gerektiğini senden öğrendim. Bırakamazsın elimi öğretmenim. Biliyorsun elimi bırakırsan uçurumdan önce ben, sonra da sen yuvarlanırsın. 
    Tut elimi benim biricik öğretmenim. Biliyorum benden, kendinden ve geleceğimizden vazgeçemezsin. Biliyorsun ki benim de, senin de güvencemiz yine sensin. Asla izin veremezsin bize verilecek zararlara. Gönlün razı olmaz bunca emeğinin tükenip yok olmasına. Bu yüzden sana güveniyorum ve elimi daha sıkı tut diye yalvarıyorum öğretmenim.   
    Tut elimi öğretmenim. Her zaman el ele yürüyelim bu meşakkatli ve engelli yolları. Bilmiyorlar sensiz aşılmaz bu zor ve engelli yollar. Ama sen biliyorsun ki ancak seninle kurulur güçlü yarınlar. İnsanlar senin gayretinle refaha, huzura ve mutluluğa kavuşur. Tut ki elimden zorluklar ancak o zaman kolay olur. 
    Tut elimi öğretmenim. Fatih Sultan Mehmet Hanın hocasına duyduğu saygıyı hissedeyim bütün benliğimde. Yavuz Sultan Selimin Hanın hocasının hatırasına hürmeti taşıyayım yüreğimde. Biliyorsun ben varsam sen de varsın, ben yoksam sen de yoksun. Hep var olalım, yok olmamak için. Onun için tut elimi öğretmenim, hep birlikte var olmak için. Biz hep birlikte olursak var oluruz. Bir olmak, birlik olmak için tut elimi öğretmenim.
    Tut elini öğretmenin. Kayıp gitmesin geleceğimiz avuçlarımızdan. Yarının inşası öğretmenin ellerinde ise öğretmenin elini tut. Son yaşadığımız pandemi illeti bize bir kez daha görüldü ki eğitimde öğretmenden daha etkili enstrüman yoktur. Elimizde sihirli sopamız yok ama gönüllere sihirli dokunuşlarımız var. Bu sihirli dokunuşların yapılabilmesi için artık öğretmenlerin ellerinin tutulması daha fazla ertelenemez. Öğretmenlerin elini tutalım oda geleceğimizi elinde tutsun.