Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Zeki ORDU


ÜÇÜNCÜ CUMHURİYET


Daha çiçeği burnunda öğretmen adayı iken elime gelen imzalı bir yazı ile Giresun´un Tirebolu İlçesi Cumhuriyet Ortaokuluna atandığım haberini aldım.

Meslek hayatımın fiili olmasa da resmi olarak ilk başladığım yerdi.

Üzerinden yıllar geçti. Günlerden bir gün Ordu´nun Ünye İlçesinde bulunan o günlerde adı ilköğretim olan Cumhuriyet İlköğretime atandım.


Ayrılık vakti gelip ikinci Cumhuriyeti de terk edince meslek hayatımıza kaldığımız yerden devam ettik.


Her şey Terme´ye atandıktan sonra daha da değişti.


Nihayet yolumuz Terme Cumhuriyet Ortaokuluna düştü. Bu okulda 1,5 ay çalıştıktan sonra eğitim görevi devam etti. Uzatmadan söylemek gerekirse şu Terme Cumhuriyet Ortaokuluna üçüncü defa görevlendirilmiş bulunmaktayım.


İnsan aynı yere tekrar gelince yapılan çalışmaları daha iyi görüyor. Uzun yıllar aynı yerde çalışan kişiler bulunduğu yerdeki iyileşmeleri yeterince göremiyor.


Peki, neydi Terme Cumhuriyet Ortaokulundaki değişiklikler? Öncelikle şunu belirtmek isterim ki kısa süre içinde yapılan çalışmalar daha iyi anlaşılıyor.


Her okulda öğretmen ve öğrencilerin bazı ihtiyaçlarının yerine getirilmesini her idareci ister. Bunların önem sırası iyi bilinmelidir. Özellikle öğretmenlerin maddi ve manevi yönden memnuniyeti yaptığı işe olumlu yansımaktadır.


Okulda yapılan önemli değişikliklerden biri de kadın ve erkeklerin mescitlerini ayrılması olmuştur. Bu önemli bir gelişme. Öğretmen arkadaşlar artık sıra beklemek gibi bir şey yok.


Okulumuzda bulunan diğer önemli gelişme ise hem erkek hem de bayanların bulunduğu lavabolardan sıcak su akması. Özellikle kış günlerinde sıcak suyun ne kadar önemli bir hizmet olacağı takdir edilmelidir.


Boyner Sistemi usulleri kullanılarak yapılan bu çalışma Okul Müdürü Sayın Ali Özmen´in gayretleri ile faaliyete geçmiştir. Su temizlik demektir. Kış ise, soğuk? Böyle bir hizmetin öğretmenlere sunulması ise fevkalade isabetli olmuştur.


Bu arada okulda yapılan diğer güzel çalışmalar ve durumlar için farklı zamanlarda bir iki kelam daha ederiz. Mesele güzelliklerin duyulması ve başkalarına da örnek olmasıdır. Güzel şeylerin her alanda artması hayatımızı kolaylaştırır ve
güzelleştirir.


Şu iyi bilinmeli ki kimsenin elinde sihirli değnek yoktur. Özellikle okulların yapım onarım gibi yanları yalnızca devlete bırakılamaz. Veliler başta olmak üzere eğitimin önemine inanmış herkesin katkıda bulunması her şeyden önce geleceğimize yön
veren öğretmenlerimi-zin de işini kolaylaştıracaktır.


Yapılan hizmetlerde emeği geçenlerden başta Okul Müdürü Sayın Ali Özmen olmak üzere katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.


Umarım eğitim ve öğretimi kolay-laştıracak birçok çalışmanın olacağına inancım tamdır.