Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Hasan ÖZDEMİR


UFUKTAKİ KARANLIK

UFUKTAKİ KARANLIK


Ufuktaki Karanlık, termik santrallerin çevreye ve insanlara vereceği zararları anlatan bir perdelik tiyatro oyunu. Kendini tiyatroya adamış dört kişilik ailenin bir ferdi olan Nermin Yılmaz, çok kısa bir sürede bu oyunu yazmış ve hazırlamış.
Yıllardır ilçemizde Amazon tiyatro topluluğu olarak çalışmalarını sürdüren, güzel eserler sahneye koyan bu grup, sahneye koyduğu eserle izleyenleri gözyaşlarına boğarak ayakta alkışlanmayı hak etti bence.
Yere iğne düşse bile insanların duyabileceği sessizlikte izledik oyunu. İzlerken zaman zaman güldük, zaman zaman gözlerimizden süzülen yaşları kimseye göstermeden siliverdik.

Etrafımda oturanların da aynı durumda olmaları, oyunun ne kadar etkili olduğunun göstergesiydi adeta. Bir ara yanımda oturan Çarşamba Haber Expres gazetesi sahibi ve İHA muhabiri Erol ŞEKER, “Hocam, bu oyuncular profesyonel mi?” diye sorduğunda da, herkesin işini en güzel şekilde yaptığına tanık oldum. Oyun bitince salonda bulunan herkesin ayakta alkışlaması başka söze hacet bırakmıyordu zaten. Bu kadar güzel oyun, bu kadar güzel hazırlık, tek seansla bırakılacaksa inanın üzülürüm. Eğer arkadaşlarımızın oynamaya gücü yetecekse her mahallenin bu güzel eseri izlemesini arzu ederim. Ünye ve Çarşamba gibi ilçelerin de izlemesi, okulların da bu güzel eserden faydalanması ilçemizin geleceği için çok hayırlı olacaktır. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

BAŞARI MI, BAŞARISZILIK MI?
Önceki hafta liselere giriş sınavı TEOG yapıldı. Sonuç kimilerine göre mükemmel, kimilerine göre hüsran. Tamı tamına 5 bin tane birinci var. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş sonuç bu. Çalışan, alnının teriyle bir yerlere gelen zeki öğrencilere karşı yapılmış bir haksızlık bu bence. Bakan Avcı, sonuçlardan çok memnun ki öğretmen, öğrenci ve velileri tebrik ediyorum, diyor. Ben 31 yılını eğitime harcamış bir öğretmen olarak tebrik etmiyorum. Aksine üzülüyorum. Bu sistem bizi ileriye götürmez, olduğumuz yerde saymamıza yarar. Okulların adını Anadolu Lisesi yapmakla nasıl ki kalite yükselmezse, basit sorular sorularak 5 bin tane birinci çıkarmayla kalite yükselmeyecektir.
Kalın sağlıcakla.