Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Selim EROĞLU


UĞUR OKULLARINDAYDIK


Uğur Okulları ilçemize bir temsilcilik açmış. Başına da yılların tecrübesi, halkla ilişkiler uzmanı Yusuf Öz´ü uygun görmüşler. Çok isabetli bir karar. Halk Eğitim´de beraber çalıştığımız Yusuf Abi güler yüzü, bilgi ve donanımı, insan ilişkileri bakımından biçilmiş kaftan. Bu iş için bir avantaj. Gördüğüm kadarıyla işini severek ve gönülden yapıyor. Tabi eğitim uzun soluklu bir iş. Akşamdan sabaha netice alınmaz. Altı ayda çeltik almaya benzemez.
Uğur Okulları Ünye´ye bir kampus kurmuş. Eğitimini bu kampusta sürdürüyor.
Gazetemizin tecrübeli yazarlarından, yılların eğitimcisi Seyfi Bey ile Yusuf Bey´i bürosunda ziyaret ettik. Yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunduk. Yusuf Abi, burada bize görsel bir teknolojik sunum yaptı. Sunum eşliğinde kendi üslubunca uzun uzun bilgiler verdi. Eğitim üzerine detaylı sohbet etme imkanı bulduk. Termemizin eğitimi üzerine kafa yorduk. Neden Terme değil de Ünye sorusu üzerine fikir alış verişinde bulunduk.
Kampus, sunumda çok güzel gözüküyordu. Seyfi Bey´le bizzat yerinde görmek istediğimizi beyan ettik. Yusuf Abi bu talebimizi yerinde buldu. Akabinde kararlaştırdığımız günde Uğur Okullarının Ünye-Fatsa Kampüsüne, yanımıza Ünye´de ikamet eden değerli eğitimci-yazar arkadaşımız Zeki Ordu´yu da alarak, ziyaretimizi gerçekleştirmiş olduk.
Ziyaretimizde bizi güler yüzlü personel ve güler yüzlü Müdire Hanım karşıladı. Bir öğretmen arkadaş kampusu yukardan aşağı gezdirdi. Bütün sorularımıza içtenlikle cevap verdi.
Bina son teknoloji ile donatılmış. İçinde yok yok. Tamamen bilimsel ölçülere göre tasarlanmış. İçinde, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise(Anadolu ve Fen lisesi) bulunuyor. Hepsinin birimleri ayrı ayrı. Bir arada ama birbirine karışmıyor. Altı katlı binanın içi, avluya ihtiyaç duyulmayacak şekilde tasarlanmış. Dersliklerin dışında öğrencilerin sıkılmadan gönül rahatlığıyla vakitlerini değerlendirebilecekleri alanlar bırakılmış. Bir üst kat var ki Ünye ve deniz ayaklarınızın altında. Dersliklerin dışında, laboratuar, spor sahaları kütüphane, kantin, ibadethane, etkinlik alanları, kaliteyi destekleyen unsurlar olarak düşünülmüş. Kalite ve başarı için her şey düşünülmüş.
Kampüsün ,sanayinin içine yapılmış olmasını bir olumsuzluk olarak düşündük. Yetkililer, zamanla bunu öğrenciler üzerinde avantaja dönüştürdüklerini ifade ettiler. Umarım öyle olur. Sanayideki görüntüler ?okumayanı, tembellik edeni zar zor şartlar bekliyor? kanısını uyandırıyormuş. Bunun için öğrenciler daha fazla çalışıyormuş. Japonlar öyle yapıyorlarmış. Fazla nasihat etmiyorlarmış. Bütün öğrencilerine atom bombası atılan Nagazaki ve Hiroşima bölgelerini gezdiriyorlarmış. Çalışmazsanız sonunuz böyle olur, diyorlarmış. Göstermek anlatmaktan daha tesirlidir.
İşin ücret kısmını sorduk. Yusuf abi kendi üslubunca ?hastaya göre reçete yazılır? dedi. Yani öğrencisinin başarı durumuna göre ücret değişiyormuş. Çalışana ve çalışkana bütün kapılar ardına kadar açık. Benim param yok, okuyamam diye bir şey yok. Çalış, başarılı ol, burslu oku, üstüne üstlük ilaveten harçlık al. Ölçü çalışkan olmak. Tembelin yüzüne kimse bakmıyor. Üç dönüm bostan, yan gel yat Osman diyenler yatmaya devam ediyor.
Yetkililer potansiyele göre Terme´de de bir kampüs açmayı düşündüklerini söylediler. Bizi bizden iyi biliyorlar. Terme´nin eğitim potansiyelinin üst seviyede olduğunu söylediler. Bu potansiyeli harekete geçirecek iradeye ihtiyaç olduğunun farkındalar.
Terme-Ünye-Fatsa-Çarşamba üzerine uzun uzun sohbet ettik. Neler yapılabilir sorusuna cevap aradık. Söz aldık. Uğur Okulları bütün personeli ve öğrencileriyle Akgöl ve Simenit gölünü ziyaret edecekler. Çevre incelemeleri burada gerçekleştirilecek.
Ziyaret bizim için fevkalade faydalı oldu. Çok şey kazandık. Ufkumuz açıldı. Bize bu imkanı sağlayan Uğur Okulları Terme temsilcisi Yusuf Öz´e, Müdire Hanım´a, ilgilerini esirgemeyen bütün öğretmelere ve personele teşekkür ediyorum.